Сряда, 24 Юли 2019
Сряда, 24 Юли 2019
Д-р Михайлов: Борисов трябва веднага да отстрани Валери Симеонов! Това управление е деградиращо!

Д-р Михайлов: Борисов трябва веднага да отстрани Валери Симеонов! Това управление е деградиращо!

Борисов трябва веднага на отстрани Валери Симеонов. Който е очаквал друго, е бил наивен“, заяви пред бТВ и предаването „120 минути“ д-р Николай Михайлов по отношение на случващото се в последните дни около Обединените патриоти.

“Волен Сидеров и Валери Симеонов имат плитки страсти и доста възпалими“, напомни той.

Сидеров иска да продължи и да завърши благополучно кариерата си в Европарламента, но ще трябва да се конкурира с Ангел Джамбазки, смята д-р Михайлов. Сидеров и Симеонов играят играта си с елементарната цел да оцеляват и да пребъдат, каза още той.

Тези хора имат дълга биография на игра с възможностите. 

Тази коалиция прилича на циркова трупа, а лидерите й играят на паянтов трапец. Всеки момент могат да срутят управлението. Това е вход в един ирационален процес, в който играят дребни страсти със сериозни интереси. Те имат много резки политически различия, които не са тематизирани в началото при проекта им да бъдат заедно, за да оцеляват.

Тези хора нямат един към друг идеологически претенции, свързани с техните убеждения. Това не се знае от вчера. Те играят собствената си игра на опортюнисти в политиката, с елементарната цел да оцеляват и пребъдат.

ВМРО и лидерът й г- н Каракачанов стои стабилно в тази коалиция. Присъствие на здрав разум в нея. Патриотите в политиката имат структурен проблем. Те трябва да се погрижат, макар че е късно, да свържат собствения си патриотизъм със здравия разум. Последните прояви на Симеонов, говоря за думите му за майките, е неквалифицируема.

Това трябва да бъде санкционирано с незабавно отстраняване от политиката. Борисов трябва да поеме отговорност за това, което изрича неговият вицепремиер. Това няма да стане. Г-н Борисов има идея да завърши този мандат, макар, че ще го приключи предварително. Жертва малко , за да постигне повече. Това може да стане по време на майските избори.

Съдейки по начина, по който протича коалиционната политика, идеята за цял мандат, става все по-малко вероятна. Тези господа не могат да се понасят. Има предстояща замислена възможност, която отблъсква. Г-н Сидеров има идея да интегрира Бареков в тяхната коалиция, за да спечелят европейските избори с 4 или 5 мандата. Само по себе си това е лошата новина.

Симеонов и Сидеров са майстори на заканата. Този цирк ще спре, когато тази трупа и тези циркови артисти върху паянтовия трапец паднат върху мрежата поради несръчност. Това е крайно време да се случи. Това управление е деградиращо за българската политическа система още от самото начало.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар