Вторник, 21 Май 2019
Вторник, 21 Май 2019
Биляна Петрова коментира отпуската на Пламен Георгиев

Биляна Петрова коментира отпуската на Пламен Георгиев

Петрова: "И аз си пуснах отпуска, но ме оставиха в ареста

"В отпуск ли - ще разпуска в сауната, после барбекю. Защо не му искат отстраняване от длъжност поне".

Това написа в социалната мрежа бившият независим кмет на столичния район "Младост" Биляна Петрова по повод информацията, че председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев излиза в отпуск докато го разследват как е добил парите и каква е стойността на имота, който владее.

"И аз си пуснах отпуска, но ме оставиха в ареста. Отстраниха ме от длъжност, защото съм поискала отпуск и така влияя на свидетелите. Накрая апелативните съдии извикаха двама души от администрацията да ме уволнят в съдебната зала и тогава разбрах, че молбата ми за отпуск не е била уважена. Не, не се шегувам. Това са фактите", пише Петрова.

Припомняме, на 17 април Иванчева беше арестувана показно на бул. "Васил Левски" в центъра на София. Заедно с нея бе арестувана и заместничката й - Биляна Петрова.

Действията на органите около ареста на Иванчева продължиха близо 10 часа, което предизвика вълна от възмущение относно начина, по който тя е задържана. Излязоха и твърдения на сподвижници на кметицата, че по нея не са открити следи от белязани пари с натривкте.

На 23 май, сряда, спецпрокуратурата поиска от спецсъда да отстрани Иванчева като кмет на столичния район "Младост", след като стана ясно, че от килията си в ареста Иванчева е издала заповед за уволнението на заместник-кмета на "Младост" Румен Русев, който е един от основните свидетели срещу нея. Иванчева също така подписала от ареста, че назначава пиара на района Петър Кърджилов за зам.-кмет на "Младост".

В края на май месец спецсъдът отстрани Иванчева като кмет на столичния район "Младост".

На 7 юни в съдебната зала връчиха заповедта за уволнение на Петрова.

На 1 август бившата кметица Десислава Иванчева влезе в болница, окована с белезници и на краката. Заедно с нея бе прегледана и Петрова.

По-късно Спецсъдът на два пъти решаваше Иванчева и Петрова да бъдат пуснати под домашен арест, но като прецедент за светкавична реакция в българското правораздаване от спецпрокуратурата обжалваха решенията, а Апелативният спецсъд веднага решаваше двете да останат в ареста.

Тези действия на спецпрокуратурата, както и решението от Специализираните наказателни органи да не бъде предоставяна информация за проверка на ВКС по случая предизвикаха проверка и от ВСС.

Междувременно проучване на "Тренд" показа, че приоритет за българите е борбата с двойните стандарти на продуктите. Върховенството на правото е приоритет само за 66% от анкетираните.

Свързани статии (по етикет)

  • Спецсъда заседава по делото срещу Митьо Очите

    Той е обвинен, че е бил ръководител на организирана престъпна група за изнудване, принуда, заплахи, палежи и разпространение на наркотици

  • Кметът на община Родопи е осъден

    Съдът уважи гражданския иск на община „Родопи“ Шишков да възстанови пълния размер на нанесената щета от двете спогодби от 459 654,57 лв. Освен това, той е осъден да плати в полза на държавата 2537 лв. разноски по делото, както и 18 386,18 лв. държана такса върху уважения размер на гражданския иск

  • Спецсъдът заседава по делото срещу Миню Стайков на 14 май

    Прокуратурата твърди, че дружества, свързани със Стайков, са получавали неправомерно средства от европрограми за земеделие

Оставете коментар