Четвъртък, 14 Ноември 2019
Четвъртък, 14 Ноември 2019
Бойко Борисов: Очаквам оставката на директора на полицията в Габрово!

Бойко Борисов: Очаквам оставката на директора на полицията в Габрово!

Имам основателни претенции към директора на полицията в града. За мен оставката или поемането на отговорност от този директор трябва да стане факт, щом се прибере министърът.

Това заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов в Дубровник в отговор на въпрос за напрежението в Габрово, предизвикано от побоя на трима цигани над продавач в хранителен магазин. 

Премиерът обясни, че докато той самият е бил на Европейския съвет, а след това - Дубровник, министърът на вътрешните работи и главният секретар са били в централата на Европол в Лион. 

Борисов обясни още, че е получил сведения, че месеци наред са допуснати случаи в града, при които "разни такива групи да си пият бира на детски площадки, да се правят на интересни в града". 

"Това е ролята на полицията - това да не го допуска. Полицията е за това, да е взела мерки", категоричен бе премиерът. 

"Ако е така, както чувам, големи групи хора са се разхождали нагоре-надолу и са притеснявали майките, децата или хората, полицията къде е? Да са ми докладвали, да съм изпратил още 100-200-300 полицаи. Със стотици милиони дадохме повече за МВР. Имаме кадри, имаме всичко", аргументира се Борисов. 

"Какви правомощия? Няма незадържан ром, извършил престъпление", категоричен бе Борисов в отговор на въпрос необходимо ли е да се дадат повече правомощия на полицаите за борбата им с циганската престъпност. 

"От 12 000 затворници, или колкото са, 10 или 11 000 са роми. Недейте да настройвате хората и етносите едни срещу други", призова премиерът. 

"За предишните избори имахме мигранти. Спряхме ги, сега като няма мигранти, трябва да намерим някакъв такъв етнически въпрос", заяви още той. 

"Да, грубо посегателство. Да, тези, които са отишли да бият магазинера, сега са в ареста с постоянни мерки в Търново. Въпросът е, като са хванати, аз ще говоря само за МВР, защото другите правозащитни органи са много чувствителни - защо са пуснати? За този, в МВР, който ги е пуснал, аз ще искам тежка санкция. Другите органи вие си ги питайте", категоричен бе премиерът пред журналистите.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар