Четвъртък, 27 Февруари 2020

ndt banner2

Четвъртък, 27 Февруари 2020

ВМРО регистрира патриотичната си листа. Вижте кой влиза!

ВМРО регистрира патриотичната си листа. Вижте кой влиза!

ВМРО регистрира листата си за предстоящите Европейски избори които ще се проведат на 26.05. Водач е сегашният евродепутат от ВМРО Ангел Джамазки. 

"Европа е на кръстопът. От тези избори зависи дали Европа ще продължи да се движи надолу или ще тръгне по пътя на Европа на нациите. Не сме предложили една листа от способни хора които да защитават българския национален интерес. Ако искат отново да си играем на измислени ценности и леви и десни семейства, тогава да не гласуват за нас. Ние ще защитаваме българските интереси", заяви министърът на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов.

Водачът на листата и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки заяви, че са уверени в добрия резултат. Джамазки, заяви, че няма няма смисъл да се разделя патриотичния вот и да се разпиляват гласове. Той призова избирателите да гласуват за обединената национална идея и единството на българската нация.

Вече написахме, че Андрей Слабаков и ген. Шивиков ще заемат места от гражданската квота на войводите. От ВМРО обясняват, че с тях отдавна имат идейна близост. Каракачанов уточни, че присъствието на двамата не би трябвало да е изненада. 

"Хора, с които във времето сме имали близки отношения и чисто идейни, сме заедно. Това е консолидиране на усилията", каза той за решението да бъдат кандидати на ВМРО. 

Днес стана ясно, че в листата влиза и Антиджендър № 1 Александър Урумов, който първи сигнализира за капаните в Истанбулската конвенция.

Лидерът на ВМРО слага на избираеми места и двама свои депутати от националния парламент, които в последните месеци основно изнасят политическите битки в Народното събрание. 
Втори в листата след Ангел Джамбазки ще бъде организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов.

Колегата му от ПГ на ОП - пловдивският депутат от еврейски произход Александър Сиди, е другият народен представител, който ще е трети.

Заедно с тях в листата влиза и пиарът на партията Екатерина Анева. 
Анева е била журналист в редица медии, сред които БНТ, Нова и Канал 3. Пиарката хвърли усилия да направи публично разпознаваеми много от новите лица сред депутатите от ВМРО. Самата тя е и активист на партията. 

В листата е включен и общинският съветник от София Карлос Контрера. 

Припомняме, че ВМРО реши да се яви самостоятелно на евроизборите, след като от НФСБ отказаха да отидат заедно с "Атака" и да запазят трипартийната коалиция и за вота на 26 май.

Коалиционните партньори дори обвиниха ВМРО, че предрешило събитията, като издигнало за водач на листата евродепутата Ангел Джамбазки още преди да бъде решено заедно ли отиват на евровота, или поотделно.

След като не се разбраха, ВМРО, НФСБ и "Атака" се регистрираха отделно за Европейски избори 2019.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner