Вторник, 25 Юни 2019
Вторник, 25 Юни 2019
Татяна Дончева: ГЕРБ вече са си избрали главен прокурор

Татяна Дончева: ГЕРБ вече са си избрали главен прокурор

Според нея ставало дума за варненския адвокат и евродепутат Емил Радев

„ГЕРБ има политически възгледи за главния прокурор и неговото основно предназначение ще бъде да им пази гърба и да обяснява, че те никога не носят отговорност.” Това заяви в студиото на bTV председателката на „Движение 21“ Татяна Дончева. Според нея те вече са избрали кандидатура за поста и това е Емил Радев.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

„Устойчивостта на страната, възможността за взимането на правилни политически решения е свързана с това контролните механизми на държавата да функционират правилно и ефективно. Когато в съдебната власт има хора, които се страхуват, че ще бъдат преследвани, ако нарушат закона, те работят по един начин. Когато нямат страх и смятат, че политическата протекция им дава всичко, системата функционира по друг начин”, смята Дончева.

„Тъй като начинът на изграждане на прокуратурата досега е изключително централизиран, взет от старите времена, това позволява на много хора, които имат политически позиции, да сложат който им трябва и да го използват като бухалка срещу своите противници или като гръб за себе си”, коментира Татяна Дончева.

Свързани статии (по етикет)

 • ГЕРБ върна надвзетите субсидии

  Политическа партия ГЕРБ първа възстанови надвзетите средства от партийната си субсидия, съобщиха от пресцентъра на партията.

 • Борисов за сделката с ЧЕЗ: Не знам кой стои зад Еврохолд. Питайте Цветанов! Той вече не е от ГЕРБ

  Не знам кой стои зад Еврохолд. Питайте Цветанов! Той вече не е от ГЕРБ. Колкото БСП могат да питат за Жан Виденов, или ДПС за Местан, толкова и нас за Цветанов.

  Това заяви премиерът Бойко Борисов след Коалиционния съвет и уточни, че дружеството, което иска да купи ЧЕЗ, ще има проверки на КЕВР, КЗК и КФН.

  ГЕРБ продължава да стои зад позицията за 1 лев субсидия за партиите, подчерта премиерът. И допълни: Коалицията реши да не се променят данъчните закони в рамките на мандата, защото влизат в противоречие с коалиционните споразумения

 • Новата европейска програма за двойния стандарт при храните вече функционира напълно

  Новата европейска програма, чиято цел е да премахне различията при храните между държавите от Източна и Западна Европа, както и да засили ролята на потребителските организации в борбата с двойните стандарти в ЕС - вече функционира напълно

Оставете коментар