Понеделник, 16 Декември 2019

ndt banner2

Понеделник, 16 Декември 2019
Младен Маринов: Има опити за настройване на обществото срещу действията на полиция и прокуратура

Младен Маринов: Има опити за настройване на обществото срещу действията на полиция и прокуратура

Има опити за настройване на обществеността срещу действията на полицията и прокуратурата по време на акцията срещу кабелните оператори. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред журналисти във Варна, предаде агенция „Фокус“.

Според него е имало обвинения, че вследствие на акцията е спряна доставката на интернет.
 
„Нашите действия са насочени само към апаратурата и техниката, която позволява излъчване на телевизионни програми, без да има необходимия лиценз. По отношение на доставката на интернет това си и решение на самите оператори и гражданите трябва да потърсят тях. Ние, българите, не сме свикнали да ценим авторските права, но това е бъдещето и мисля, че гражданите, когато купуват дадена услуга, трябва да мислят и за това дали тя е законно предоставена. Защото много малко се замисляме за това нещо“, коментира министърът на вътрешните работи.
 
Той добави, че целта на акцията не е била да изненада фирмите, а превенция по отношение на всички тези, които не се насочват към спазване на закона и затова тя ще продължи.

Според Младен Маринов пиратството нарушава много сериозно имиджа на страната в световен мащаб и води до сериозни щети на бюджета.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner