Събота, 25 Януари 2020

ndt banner2

Събота, 25 Януари 2020
Нинова за случая с освобождаването на Полфрийман: Подигравка, позор и грозно решение на съда

Нинова за случая с освобождаването на Полфрийман: Подигравка, позор и грозно решение на съда

Внасяме предложение за създаване на анкетна комисия за случая с БНР, в България имаме диктатура в действие, каза още лидерът на БСП

Случаят с предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман поставя въпроса за бързо приемане на предложението ни за премахването на съкратено производство. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира случая с освобождаването на австралиеца, обвинен за убийството на 20-годишния Андрей Монов, предаде Агенция "Фокус".

„Като юрист бих казала, че решенията на съда не се коментират, но като човек и политик казвам, че това е подигравка с жертвите, техните семейства, мъката на тези хора и чувството за справедливост и възмездие на престъпници, убийци и изнасилвачи“, добави още тя.

Тя беше категорична, че тази тема няма цвят и партийност.

„Нека се съберем и да спрем с това безумие, защото този случаят не е единствен. Подигравка, позор и грозно решение на българския съд – така бих го коментирала“, каза още Нинова.

Внасяме предложение за създаване на анкетна комисия за случая с БНР, в България имаме диктатура в действие, каза още лидерът на БСП.

„От 3 години предупреждаваме за налагане на еднолична власт в България: пресконференции без журналисти, изключени микрофони на журналисти в МС и още много случаи на уволнение журналисти за това, че критикуват властта. Виждаме, че властта се опитва да замаже проблемите, но изключването на сигнала на БНР е безпрецедентен случай в историята на България. Искаме и политическата отговорност.

Борисов се опита да се измъкне от случая, казвайки, че някой е опитва да саботира правителството. Това е нелепо, защото СЕМ в мнозинството си е излъчен от ГЕРБ, а това е органът, който избира ръководството на БНР и БНТ“, добави още Нинова.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner