Вторник, 28 Януари 2020

ndt banner2

Вторник, 28 Януари 2020
Съдът потвърди, че Полфрийман може да напусне страната

Съдът потвърди, че Полфрийман може да напусне страната

Софийски градски съд (СГС) остави без разглеждане молбата от защитника на Джок Полфрийман, с която се иска да му бъде отменена наложената в качеството на обвиняем в досъдебното производство мярка за процесуална принуда "Забрана за напускане пределите на Република България".

Това съобщиха от пресцентъра на съда.

Освободеният предсрочно от затвора австралиец Джок Полфрийман няма забрана за напускане на страната, тъй като тя е отпаднала още в момента, в който присъдата му е влязла в сила. Това се казва в разпореждане на съдия Даниела Талева от Софийския градски съд (СГС).

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Тя е оставила без разглеждане молбата от адвоката на Джок Полфрийман. С молбата се иска да му бъде отменена наложената в качеството на обвиняем в досъбедното производство мярка за процесуална принуда "Забрана за напускане пределите на Република България".

Забраната е наложена от прокуратурата в момента, в който Полфрийман е бил задържан за убийството на Андрей Монов през декември 2007 г., и целта на налагането й била да спре евентуален опит на Полфрийман да напусне страната, преди делото срещу него да е приключило.

"С факта на влизане на присъдата в сила, постановена по НОХД № 866/2008 г. по описа на СГС, Наказателно отделение, 12 състав, е приключило наказателното производство по цитираното дело, което води до отпадане ex lege (по силата на закона) и на самата забранителна мярка, поради което и за съда липсва възможност за произнасяне по същество по депозираната молба, в която се съдържа именно такова искане за отмяна на наложеното ограничение", посочва в разпореждането днес съдия Даниела Талева.

Разпореждането е окончателно.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner