Сряда, 22 Януари 2020

ndt banner2

Сряда, 22 Януари 2020
СЕМ обявява процедура за избор на нов генерален директор на БНР

СЕМ обявява процедура за избор на нов генерален директор на БНР

С 5 гласа "за" членовете на Съвета за електронни медии единодушно откриха процедура за избор на генерален директор на Българското национално радио.

Документите на кандидатите ще се подават до 5 декември, а изслушванията на концепциите ще се проведат на 20 и 21 януари.

Самият избор ще се състои на 22 януари.

Първа точка в дневния ред на днешното заседание на Съвета за електронни медии е обявяването на процедура за избор на генерален директор на Българското национално радио, съобщиха от медията. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

До обявяването на процедурата се стигна, след като на 17 октомври членовете на СЕМ прекратиха мандата на Светослав Костов и избраха за временно изпълняващ длъжността Антон Митов - досегашният ръководител на дирекция "Архиви". Митов може да остане на поста в продължение на 3 месеца, през които тече конкурсът за генерален директор. 

Основният мотив за прекратяването на мандата на Костов беше безпрецедентното спиране на ефира на програма "Хоризонт" за 5 часа на 13 септември. 

Светослав Костов обяви, че ще обжалва решението на СЕМ в съда. Той заемаше поста на генерален директор от края на юни т.г. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner