Събота, 14 Декември 2019

ndt banner2

Събота, 14 Декември 2019
Най-много чужденци, които идват да работя в България, са от Украйна

Най-много чужденци, които идват да работя в България, са от Украйна

За периода от 1 януари до 30 септември 2019 година достъп до пазара на труда е предоставен на 2205 лица от 36 държави

Най-много чужди граждани, които идват да работя в България, са от Украйна, съобщи в Народното събрание вицепремиерът Марияна Николова. Тя отговори на въпрос на народния представител Панел Шопов относно чуждите граждани влезли в България с работни визи.

По данни на Агенцията за заетостта през 2018 година достъп до пазара на труда в България е предоставен на 1904 граждани от 42 държави извън ЕС. Краткосрочна заетост - до три месеца, е позволена на 601 командировани граждани. Регистрираните сезонни работници са били 8443.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

За периода от 1 януари до 30 септември 2019 година достъп до пазара на труда е предоставен на 2205 лица от 36 държави. Регистрирана е краткосрочна заетост до 3 месеца на 390 командировани лица и на 10 820 хора със сезонна заетост.

Най-много чужди граждани през миналата и тази година са работили в сферата на туризма.

Най-много чужди граждани с право на работа са дошли от Украйна: през 2018 година - 7142-ма и през първите девет месеца на тази година - 9010 души.

Всички чужди граждани са плащали социалните си осигуровки по ред, прилагащ се и за българските граждани, посочи Марияна Николова.

Източник: БТА

Свързани статии (по етикет)

  • Времето днес - 14 декември 2019 г.

    На места, главно в Южна България, а привечер и в Източна - ще превалява дъжд

  • Красен Кралев и Ваня Удовичич подписаха Меморандум за разбирателство между двете страни

    След подписването на Меморандума двамата министри коментираха добрите отношения в областта на младежта и спорта до момента. “Днес е много важен ден за нас

  • ТАСС: „Големият брат винаги прощава“: Защо Русия и България се карат

    „Трудностите в строителството на тръбопровода „Балкански поток“, шпионски и хакерски скандали, спорове за съветската история, взаимно изгонване на дипломати, арест на проруски активист. 2019-та година беше трудна в отношенията между Москва и София. Деловите контакти с Русия са изключително изгодни за България, но не намират разбиране в Европейския съюз. На балканската държава й се налага да маневрира. Общественото мнение там е разделено между привържениците на самостоятелната политика и проевропейския курс, съгласуван с Брюксел. Но инициативата принадлежи на тези, които гледат на Русия скептично“, пише ТАСС в обширен обзорен материал за българо-руските отношения през 2019 година, представен от Агенция "Фокус" без редакторска намеса

Оставете коментар

baner

 FB banner