Четвъртък, 23 Януари 2020

ndt banner2

Четвъртък, 23 Януари 2020
Фандъкова: Ако политиците слушаме повече експертите, ще има повече успех за обществото

Фандъкова: Ако политиците слушаме повече експертите, ще има повече успех за обществото

Убедена съм, че ако ние политиците слушаме повече експертите, хората, които работят и знаят какво трябва да се случи, ще има по-голям успех за цялото общество

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на Международния ендоваскуларен конгрес с домакин проф. Иво Петров.

„Във Вашата работа като кметове и работата на кметовете на общини има нещо общо. Всички ние работим за подобрявани на качеството на живот на хората. Ние сме длъжни да променяме средата, така че да бъде по-добра за хората, а вие работите за по-високо качество на живот чрез грижата за най-важното – здравето. Здравето и активността на хората, възможността им да живеят по-добре и в основата на развитието на градовете, страните и на обществото като цяло“, каза Фандъкова.

„Здравето е най-важният ресурс за хората, а превенцията е инвестиция в най-ценния капитал. Известно е, че успешните лекари са много активни в подкрепа на обществото като цяло. Искам да благодаря на всички присъстващи тук български лекари за активната им роля за развитието на нашия град“, допълни тя.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Специално искам да благодаря на проф. Иво Петров, когото преди съвсем кратко време поканих да си включи в работата на града. Той го направи с готовност и в изключително напрегнатото си ежедневие винаги намира време да работи за това нашият град да се превърне в едно по-добро място“, подчерта Фандъкова.

„Днес медицината се развива изключително бързо с помощта технологиите, дигитализацията и комуникациите. Има все повече нови възможности за диагностициране, за лечение. Възможности, които дават по-добър шанс за живот на хората. Но също така е много важно, че технологиите дават възможност на лекарите, независимо в кой град и коя държава се намират да работят така, че да се запознават веднага с иновациите и със световните тенденции. Вярвам, че през следващите години иновациите и научните открития ще се фокусират върху човека“, каза още тя.

„Вярвам, че хората, които искат да развиваме града си, които искат децата ни да дишат по-чист въздух, ще подкрепят дори и непопулярните мерки затова по-замърсяващите, по-мощните коли да плащат малко повече отколкото досега. Увеличението е минимално, но знакът и посоката са тези, които би следвало всички политици, които твърдят, че искат да работят за по-чист, за по-добри улици кварталите, да подкрепят. Очаквам това да се случи в столичния общински съвет“, подчерта Фандъкова.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner