Петък, 24 Януари 2020

ndt banner2

Петък, 24 Януари 2020
Сменят областния управител на Перник днес

Сменят областния управител на Перник днес

Министерският съвет ще гласува предложението на премиера Бойко Борисов за смяна на областния управител на Перник Ирена Соколова

До рокадата се стигна след задълбочаване на кризата с водоснабдяването в града и искане от страна на гражданите за оставка на досегашния областен управител.

Министър-председателят обяви, че Соколова трябва да поеме отговорност за нерешения проблем с водата и че вече я е уведомил за решението си. По неофициална информация, за нейн наследник се готви бившият районен кмет на Перник и настоящ общински съветник Емил Костадинов.

За водната криза в града се заговори открито след местните избори, а от средата на ноември беше наложен и режим на водата заради критичното ниво на язовир "Студена". Проверка на екоминистерството показа, че води, предназначени за Перник, са били отклонявани към Радомир. А днес хидроексперти ще обсъждат в регионалното министерство начини за увеличаване на дебита на язовира.

"В сряда ще има решение на МС, но аз съм ѝ го обявил, казано ѝ е, подготвили сме човек", заяви Борисов.

"Имаше градове и области, където имаха повече проблеми, те си сложиха режим, харчиха разумно, режимът им падна”, каза Борисов.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner