Четвъртък, 23 Януари 2020

ndt banner2

Четвъртък, 23 Януари 2020
Свиленски: За първи път всички членове на БСП ще могат да избират председател

Свиленски: За първи път всички членове на БСП ще могат да избират председател

„За първи път в БСП всички членове на партията ще могат да изберат председател. Тези промени са залегнали в устава, приет от Конгреса на партията, а вчера Националният съвет прие правилата, по който да се случи този вътрешнопартиен избор”.

Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски пред БНР. Той обясни, че чрез прекия избор на лидер на партията, членовете на БСП ще бъдат мотивирани да изразят своята подкрепа за кандидата, когото подкрепят.

 

„Парламентарната група на БСП ще внесе законодателни промени, които да гарантират възможността за разследване на главният прокурор.  От БСП не подкрепяме предложението на правителството  относно избора на фигура, която да наблюдава главния прокурор”, каза Свиленски.

Народният представител  припомни, че БСП предлага отдавна да отпадне финансирането на партиите от бизнеса : „За съжаление на нашето предложение не беше обърнато внимание от управляващите и по време на гласуването на бюджета за следващата година. Но ние ще продължим да отстояваме позицията партиите да се финансират единствено от държавата”. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Поведението на премиера е непрекъснато да разделя. Напоследък Борисов е много изнервен по всички въпроси, още повече, когато са свързани с президента Радев. Надявам се тази ревност да не е на база сравняване на рейтинги”, заяви социалистът. Георги Свиленски бе категоричен, че всеки политик трябва да води диалог с другите институции, въпреки различията помежду им.

„Не можахме да свалим ГЕРБ от власт. Не можахме да променим управлението в държавата. Не можахме да дадем на българските граждани друга перспектива за развитие – и на едните избори, и на другите. Факт е обаче, че БСП покачи и двата си резултата“, подчерта Георги Свиленски .

„Нашата цел е първо да вкараме повече спазване на законите на държавността в държавата и в парламентаризма. И премиерът Борисов, и министрите да знаят, че България е парламентарна република и решенията трябва да се вземат там. Оттам нататък да предлагаме решения за подобряване живота и благосъстоянието на гражданите“, посочи като задачи за 2020 г. Героги Свиленски.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner