Четвъртък, 27 Февруари 2020

ndt banner2

Четвъртък, 27 Февруари 2020

Фандъкова за спасителния план за Перник: Ще даваме информация, столичани да са спокойни

Фандъкова за спасителния план за Перник: Ще даваме информация, столичани да са спокойни

Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че по време на дебатите в общинския съвет за приемането на спасителния план на Перник са се чули много „спекулации, внушения и лъжи“

„Най-важното е, че гарантирайки водата на София, ще помогнем и на хората в криза. Предстои работа, контрол, ще се дава информация, за да са спокойни столичани. Тепърва ще следим този процес и при най-малкия риск, ще бъде спряно водоподаването към Перник“, заяви Фандъкова.

Тя отговори задочно на упреците на опозицията за проекта да се използва в бъдеще вода от язовир Огняново за София.

„Това са манипулации, че предложението е утре да почне експлоатацията на Огняново, в която водата била радиоактивна. Дали е или не е, факти няма. Този проект работим отскоро и ще направим проучване дали е възможно или не. Ако е, държавата ще го финансира като допълнително водоснабдяване на София в дългосрочен план“, обясни кметът на столицата.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Тя отговори и на опасенията, че южните квартали на София ще са застрашени от спиране на водата.

„Рилският водопровод е в експлоатация от много години, уверенията на концесионера са, че е в добро състояние. Случват се аварии по 2-3-4 пъти годишно. Ако се окаже, че започват в по-голяма степен, концесионерът трябва да даде решение“, обясни Фандъкова.

Столичният кмет обясни и защо подписът й не е под решението с това, че Столичният общински съвет е концедент по договора със Софийска вода.

„Аз съм застанала пред вас с моята отговорност, с това, което предлагам и гарантирам. Заставам с името си и лицето си, за да помогнем на хора, които бедстват“, заключи Йорданка Фандъкова по повод критиките кой носи отговорност за решението вода за Перник да минава по водопреносната мрежа на София.

Абсурдно било и твърдението, че столичани ще плащат водата на перничани.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner