Цецка Цачева не иска да слезе от държавния мерцедес

Цецка Цачева не иска да слезе от държавния мерцедес

Цецка Цачева, която натрупа авторитетни титли, пред които обаче стои неутешимото определение бивша – министърка на правосъдието и председателка на Народното събрание, продължава да се вози в мерцедес на Националната служба за охрана. Законът й дава право да се наслаждава на безплатния, но много елегантен транспорт и служебната охрана чак до края на януари 2021 г. , пише в новия си брой „Уикенд“

Посредствената юристка, която тръгна от Плевен и се издигна до върховете на властта, благодарение на принадлежността си към ГЕРБ, споделила пред близки, че ще ползва, каквото й се полага, докато има право. Нямала никакво намерение да се откаже от мерцедеса.

Това обаче будело страшно възмущение сред бившите й съпартийци в ГЕРБ, но на тях не им остава друго, освен да скърцат със зъби. Законът казва, че ексшефовете на парламента и бившите премиери могат да се возят в „специализиран транспорт”, тоест коли на НСО, до 4 години след като се разделят с поста си, а президентите се радват на охрана и служебна кола до края на живота си.

Единствената привилегия, с която Цецка набързо се раздели, е разкошният служебен апартамент на бул. „Жолио Кюри”, точно срещу прословутия ресторант, който се казваше „Монтерей”. Навремето тя влезе в него след люта разправия с предишната му обитателка, позабравената вече царистка Антония Първанова.

Сега обаче с какви очи Цачева да остане в шикозния апартамент, след като тя изхвърча като тапа от властта точно заради евтино жилище. С него се беше сдобила от фирма „Артекс” в столичния квартал „Изток”. Госпожа Цачева-Данговска платила за 233 квадратни метра само 138 000 евро или малко над 590 евро за квадратен метър според Имотния регистър. Експерти казаха, че това е 4 пъти по-ниска от реалната цена, а Цачева подчерта, че било на „груб строеж”. Обясненията й обаче не минаха и тя се раздели с властта. Сега се радва на трохите от миналото си величие. От преживения шок пак е качила някой и друг килограм, които с много зор бе свалила.

Все пак съпругът й – архитектът на гробищния парк в Плевен Румен Данговски, също добре намаза покрай жена си. Той работи в РВД, където дават огромни заплати и назначават на определени позиции само връзкари от новия хайлайф. Длъжността, която Данговски заема, няма много допирни точки с досегашните му професионални занимания. Според запознати господинът по цял ден пуши цигари и пълни кошчето с малки бутилчици срещу заплата от над 6000 лева.

За самата Цецка не се е чуло да е наметнала отново адвокатската тога. Но да не ги мислим,  явно семейството хич не е притеснено материално. В последната декларация на Цачева на раздяла с властта е отбелязала, че със съпруга си имат няколко банкови влога: 136 853 лева, 13 112 евро, 15 013 евро, 9843 лева и още 23 441 лева. 

Оставете коментар