Неделя, 23 Февруари 2020

ndt banner2

Неделя, 23 Февруари 2020

„Под прикритие“ – урок по география за напреднали

„Под прикритие“ – урок по география за напреднали

Сериалът, чийто пети сезон стартира в неделя, бил продаден в 186 територии, но, оказва се, не съвсем

Петият и последен сезон на българския криминален сериал „Под прикритие“ стартира бомбастично. Между въпросите дали бившето ченге под прикритие Мартин наистина е убит, какво ще се случи с Попов и други неясноти около сюжета, на преден план излезе сензационното разкритие, че поредицата може да стане най-продаваната в света. Била пласираната в 186 територии, като трябвали още 16 да подобри рекорд на Гинес.

Сметките обаче показват, че колкото и добре познат по света да е сериалът, това „постижение“ е невъзможно и звучи по-скоро като пиар хвалебствие. От БНТ, разпространили информацията, не дават дефиниция на термина „територии“, но според вътрешни хора, за да се достигне тази бройка се смятат препродаванията в една и съща държава, както и регионалните телевизии, които имат право да излъчват сериала.

Обикновени телевизионни продукции се предлагат на разпространители в общи пакети, като не се изисква даденият продукт да бъде излъчен въобще. Ако, примерно, бразилска медия иска да купи по-касова криминална продукция, компанията разпространител на „Под прикритие“ по света може да й предложи като добавка към сделката нашия сериал заедно с куп други.

За географска точност да уточним, че по данни на ООН официално признатите страни по света са 194, а заедно с територии със или без самостоятелно управление броят става 250. Така, ако приемем за чиста монета твърденията на БНТ, в почти целия свят гледат Джаро и Иво Андонов.

Гордо заявените 186 „завладени“ територии от родната кримка са изненадващи и с факта, че премиерата на последния сезон на „Игра на тронове“ бе гледана едновременно от 170 държави. Логичният въпрос е кой сериал е по-голям световен хит. Още един пример – сериалът „Д-р Хаус“ за осемте си сезона е продаден в 66 страни, а името му определено е разпознаваемо навсякъде. Дали е така и с „Под прикритие“, преведен на английски като Undercover?

Все пак, връщайки се на родна територия, трябва да се признае, че кримката е най-касовия съвременен сериал. Хиляди се интересуват от това как ще свърши последният му сезон, който стартира тази неделя. „Очакват ви още 11 вълнуващи епизода, ще е много интересен сезон“, коментираха пред Nbox от продуцентската компания зад „Под прикритие“.

„Мартин ще умре наистина, но това няма да е финалът, има още по-големи изненади“, разкриха още от компанията по повод спекулациите във връзка с първата сцена, която видяха зрителите в първия епизод. В нея Ерол (Бойко Кръстанов) стреля по бившето ченге под прикритие Мартин, който пада на земята окървавен.

Епизодите от пети сезон ще продължат да се излъчват в обичайното време – в неделя вечер, като финалната развръзка зрителите най-вероятно ще видят в средата на юни.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner