Четвъртък, 20 Юни 2019
Четвъртък, 20 Юни 2019
Папата утвърди промяна на молитвата „Отче наш“

Папата утвърди промяна на молитвата „Отче наш“

Папата утвърди промяна на молитвата „Отче наш“, съобщава католическото издание Avvenir.

Отбелязва се, че текстът на молитвата “Отче наш” се променя в книгата. Думите “Не ни въвеждайте в изкушение” (non indurci in tentazione) сега се заменят с “Не ни давай да се поддадем на изкушението” (non abbandonarci alla tentazione).

Папа Франциск призова за промяна на текста на молитвата още през ноември 2017 г. Според него фразата „Не ни въвеждай в изкушение” не е напълно точна, тъй като създава впечатлението, че Бог провокира хората да грешат.

Освен това бяха направени промени и в други текстове. Така един от основните християнски литургийни химни, известен още като „Глория”, ще се появи в актуална форма. Вместо “Мир на хората с добра воля”, в началото ще звучи “Мир на земята на хората, обичани от Господа”.

Според Avvenir новата версия е била одобрена през ноември миналата година и ще започне да бъде използвана през следващите няколко месеца.

Руската православна църква заяви, че не възнамерява да променя текста на “Отче наш”.

Свързани статии (по етикет)

  • Временна промяна на движението в София

    Въвежда се временна организация на движението за ремонт на бул.„Асен Йорданов” от бул. „Шипченски проход“ до бул. „Христофор Колумб“ и на ул. „Искърско шосе“ от бул. „Христофор Колумб“ до ул. „Димитър Пешев. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община

  • Учени установиха, че интернет променя мозъка

    Група международни учени установиха, че интернет може да предизвика остри и продължителни изменения в специфични области на познавателните способности в мозъка, предаде БТА.

  • Проект на МОН: Пълна промяна в класните стаи

    Нов проект на наредба на Образователното министерство е свързан с промяна в класните стаи. Те трябва да станат Г-образни, с мобилни, преместваеми стени. Двойните чинове да бъдат заменени с единични маси, а към оборудването на класните стаи да се прибавят и камини, посочва NOVA.

Оставете коментар