Четвъртък, 19 Септември 2019
Четвъртък, 19 Септември 2019
Фиат Крайслер оттегли офертата си за сливане с Рено

Фиат Крайслер оттегли офертата си за сливане с Рено

Групата Фиат Крайслер (Fiat Chrysler) оттегли офертата си за сливане с френската компания Рено (Renault), след като френското правителство поиска забавяне на решението дали да има сделка, предадоха световните агенции.

Управителният съвет на Рено не е взел решение на заседание, продължило до късно тази нощ. Това стана, след като представители на френското правителство поискаха гласуването да бъде отложено за следваща среща.

Френската държава има дял от 15 процента в Рено, което я прави най-големия акционер в компанията.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Офертата за сливане на стойност 35 милиарда долара, отправена от италианско-американския концерн можеше да създаде третия по големина автомобилостроител в света след германската компания Фолксваген (Volkswagen) и японската Тойота (Toyota).

Предложението като цяло бе приветствано във Франция, при условие че бъдещето на работните места и на заводите в страната бъде гарантирано. Анализатори обаче предупредиха за усложнения от евентуалното сливане, включително поради съюза между Рено и японската компания Нисан (Nissan), ролята на френската държава като най-голям акционер и потенциалната съпротива на политици и работници срещу каквито и да било съкращения, отбелязва Ройтерс.fdi

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар