Сряда, 29 Януари 2020

ndt banner2

Сряда, 29 Януари 2020
Технотест: ДАИ умишлено бави слагането на колани в автобусите

Технотест: ДАИ умишлено бави слагането на колани в автобусите

Трябва ли да чакаме поредния пътен инцидент с жертви, за да си свърши Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" работата, вменена със закон, питат още от  "ТЕХНОТЕСТ" АД и "ТИАТ" АД

Акредитираните изпитвателни лаборатории и нотифицирани технически служби за България "ТЕХНОТЕСТ" АД и "ТИАТ" АД алармираха за лобистки интереси, които се лансират в новия проектозакон за пътните превозни средства.

Те излязоха с отворено писмо, в което посочват, че се прави опит да бъдат елиминирани от "псевдо-представителства на чуждестранни технически служби" и в крайна сметка да се вдигнат цените на услугите.

Според "ТЕХНОТЕСТ" АД и "ТИАТ" АД с предлаганите поправки в проектозакона за пътните превозни средства, ИА “Автомобилна администрация” практически ще дублира контролните функции на ИА “Българска служба по акредитация”.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

За разлика от незаконно работещите представителства на чуждестранни фирми, българските технически служби и изпитвателни лаборатории са акредитирани от ИА “Българска служба по акредитация”, както и разполагат с опит, специалисти, база, стендове и оборудване, необходими за надлежното провеждане на редица пътно-транспортни изпитвания, пряко свързани с безопасността на пътуващите в страната хора и товари", пише в отвореното писмо на двете организации.

Те обвиняват ИА “Автомобилна администрация”, че умишлено забавя процеса по монтирането на колани в старите пътнически автобуси и си играе със сигурността на пътуващите българи.

Акредитираните български изпитвателни лаборатории от месеци разполагат с одобрени стендове за изпитване закрепването на колани в старите пътнически автобуси и, въпреки решението на Народно събрание на Република България със закон да се монтират такива, ИА “Автомобилна администрация” умишлено забавя този процес, се казва в писмото.

Трябва ли да чакаме поредния пътен инцидент с жертви, за да си свърши Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" работата, вменена със закон, питат още от  "ТЕХНОТЕСТ" АД и "ТИАТ" АД.

Отвореното писмо е с подписите на н.с. инж. Драгомир Мицов, изпълнителен директор на ТЕХНОТЕСТ АД и на инж. Иван Видолов, изпълнителен директор на ТИАТ АД.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner