Петък, 28 Февруари 2020

ndt banner2

Петък, 28 Февруари 2020

Официално - Любослав Пенев е новият треньор на ЦСКА

Официално - Любослав Пенев е новият треньор на ЦСКА

Любослав Пенев официално бе представен като нов треньор на ЦСКА. Новината от вчера се потвърди официално на днешната пресконференция на „червените”, предаде Канал 3. 

Договорът на Пенев е за година и половина и той пристига с екип от трима помощници – Добромир Митов, Даниел Моралес и кондиционния специалист Даниел Караско. 

"ЦСКА е моят любим отбор. Решението го взех много бързо. Не идвам на гости, аз съм си у нас, не идвам на гости”, бяха първите думи на Любо Пенев. 

"Решението ми носи своите рискове. Обичам предизвикателствата, това не ме притеснява. 

"Разликата в точките (изоставането от 4 точки от лидера в Първа лига Лудогорец) не е толкова голяма. Предстоят доста мачове срещу отборите от върха. Ще работим във всички посоки за надграждаме. Искам да стане ясно на всички, които обичат и подкрепят ЦСКА, и тези, които играят - да знаят в какъв клуб се намират. Пред ЦСКА целта винаги е една - да бъде на първо място, да е шампион, да бъде отбор, с който всички да се съобразяват", категоричен е Пенев. 

Той обясни и че заради множеството контузии ще работи и с играчите от втория отбор. Обяви и какво ще изисква от футболистите. 

"Ред, дисциплина и организация, няма да карам никого насила да играе за ЦСКА, но ако стъпи вътре, трябва да дава всичко от себе си за отбора. Когато има контузен футболист, това е проблем. Младите трябва да показват всеки ден форма и добри качества постоянно, фланелката на "Армията" тежи много, публиката е взискателна", каза още новият треньор на „червените”. 

Той заменя Нестор Ел Маестро. Като причина за раздялата със сърбина спортният директор Пламен Марков посочи незадоволителните резултати. 

"Причината за промените в спортно-техническото ръководство е липсата на достатъчно добри резулати, които да удовлетворяват ръководството и феновете. Треньори обикновено се сменят по такива причини. Няма нещо друго", обяви Марков. 

"Четири точки са и много и малка разлика. Поради високите цели на ЦСКА, които нашият клуб винаги е имал, е направена тази промяна. Ние вярваме, че можем да се преборим за шампионската титла", добави директорът. 

"Ръководството на ЦСКА винаги се е съобразявало със спортното ръководство. Треньорът е човекът, който поставя своите изисквания свързани със селекцията в отбора, касаещи определени постове. Ние ще се съобразим с неговите желания, но нека все пак му дадем време, за да влезе в работата, да опознае състава и след това ние да удовлетворим неговите виждания и желания", каза още Марков.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner