ЦСКА-София получи зелена светлина за нов стадион

ЦСКА-София получи зелена светлина за нов стадион

За да се спазят изискванията на закона трябваше да бъде извършена независима оценка на апортната вноска от страна на държавата

ЦСКА-София ЕАД и “Сердика спортни имоти“ ЕАД най-накрая получиха “зелена светлина“ от Агенцията по вписванията, след като няколко поредни пъти им бяха отказани назначенията на вещи лица, които да се заемат с регистрацията на новата фирма между двете дружества, което да се заеме със строежа на новия стадион на “червените“.

От пресслужбата на футболния клуб разпространиха съобщение до медиите, че поредната пречка пред “Новата Българска армия" вече е преодоляна.

Ето и какво гласи съобщението:

Във връзка с огромния обществен интерес и многобройни запитвания от страна на фенове и медии относно етапа по създаване на съвместно дружество между ПФК ЦСКА-София ЕАД и държавното дружество "Сердика спортни имоти” ЕАД предоставяме следната информация:

До края на март трябва да бъде изготвена оценката на имотите във връзка с учредяването на новото дружество “Спортни имоти Българска армия”, в съответствие с решението на Министерски съвет от 23.10.2019 г. Забавянето не се дължи на противоречия между държавната фирма “Сердика спортни имоти” ЕАД и ПФК ЦСКА-София. За да се спазят изискванията на закона трябваше да бъде извършена независима оценка на апортната вноска от страна на държавата, която е в компетенцията на Агенцията по вписванията.

На 26.11.2019г. "Сердика спортни имоти” ЕАД, чрез сайта на Агенция по вписванията подаде заявление по електронен път за назначаване на вещи лица, които да изготвят заключение за оценка на непарична вноска в капитала на “Спортни имоти Българска армия” – новоучредяващо се дружество.

Своевременно Агенция по вписванията издаде Акт за назначаване на вещи лица. Назначените първоначално вещи лица отказаха да приемат изготвянето на експертизата. Последваха още няколко други актове за назначаване на вещи лица, но те също отказаха.

На 17.02.2020г. беше издаден поредният Акт за назначаване на вещи лица, които този път приеха да извършат изготвянето на заключението за размера на непаричната вноска, която “Сердика спортни имоти” ЕАД ще направи в качеството си на акционер в “Спортни имоти Българска армия”. Те поискаха от Агенция по вписванията увеличаване на определеното им възнаграждение, а днес, 10.03.2020г. “Сердика спортни имоти” ЕАД заплати исканото възнаграждение от вещите лица, след което очакваме изготвяне на оценката в рамките на законовия срок, като уверенията на експертите са, че това ще стане до края на настоящия месец. Между държавната фирма и ПФК ЦСКА-София ЕАД не съществуват никакви разминавания на позициите и всичко се прави максимално бързо, за да се учреди новото дружество “Спортни имоти Българска армия”.

„СЕРДИКА СПОРТНИ ИМОТИ“ ЕАД

Изглежда държавният орган е изпитвал известни колебания по адрес на новата колаборация, но, ако разбираме правилно писмото, то един от големите проблеми пред ЦСКА изглежда решен.

Източник:Lupa.bg

Оставете коментар