Четвъртък, 17 Януари 2019
Четвъртък, 17 Януари 2019

Българче почина след ритник в корема в аквапарк в Турция

Българче почина след ритник в корема в аквапарк в Турция

Оттам прикриват случая

Малката Вивиан Вачева, която току що завърши 1 клас, вече няма да влезе в класната стая. Детето намери нелепо смъртта си в аквапарк в Турция, пише Флагман.

Цялото семейство тръгнало веднага след училищното тържество на детето на почивка в Турция. Инцидентът става миналия четвъртък, когато бащата решава да заведе детето си в аквапарк  „Резорт енд спа аква сис”.

Детето се спуска по пързалката и като слиза от нея, казва, че друго дете го е ритнало в корема и му е лошо. Припада веднага. Родители тръгват с линейка към болница, но по пътя сърцето на детето спира, после отново се възстановява сърдечната дейност и така обикалят три болници, докато накрая им казват, че детето е починало.

В експертизата пише разкъсан далак, бял и черен дроб.

Родителите искат да разберат какво е станало и поне истината за смъртта на дъщеря им да излезе наяве.

Майката на Вивиан – Антония Вачева, разказа пред Флагман, че те са напуснали Турция, без да получат документите от разследването. Подписвали са документи на турски, но не са разбирали за какво става въпрос.

Родителите са поискали аквапаркът да бъде затворен поне за ден, в деня на инцидента и да им бъдат дадени записи от видеокамерите, за да видят какво се е случило на пързалката. Но от там са казали, че нямат вина и са продължили да пускат деца по пързалките.

Видеозаписите не са им предоставени. Не знаят какво и дали изобщо се води разследване.
Бащата на Виви е един от най-добрите тенори в България – Веселин Вачев. Той изпитва огромно чувство за вина, че не е се качил с нея на пързалката, но и разказва, че там не е имало никаква организация и негова грешка е, че не е обърнал внимание. На пързалката, по която Виви се спуска, не е имало човек, който да спуска децата едно по едно, нито човек в басейна, където падат децата. Така те се спускат и падат едни върху други.

„Виви няма да е умряла напразно, само ако успея да спася и едно дете да не се случва никога повече такова нещо и родителите да не си пускат децата в опасни аквапаркове”, каза пред Флагман майката на момиченцето.

Флагман се свърза с външно министерство, откъдето казаха, че ще съдействат на семейството с каквото могат. Те са започнали да превеждат документите, които родителите са подписали, ще изискат информация от полицията и още другата седмица се очаква да изпратят консул от генералното консулство в Истанбул в аквапарка, за да изискат записите.

В Турция случаят е потулен, дори турски вестник е написал, че русначе е починало при инцидент в аквапарк, след като си е блъснало главата.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар