Четвъртък, 18 Април 2019
Четвъртък, 18 Април 2019
Шофьор на училищен микробус почина по време на движение, но спаси децата

Шофьор на училищен микробус почина по време на движение, но спаси децата

54-годишен шофьор на училищен микробус почина по време на движение, докато е превозвал деца след училище. Учениците не са пострадали. Инцидентът е станал вчера в кюстендилското село Слокощица, предаде Дарик. 

Най-вероятно става дума за инфаркт, но причините за смъртта ще установява аутопсията. "При пристигането на колегите от дежурния екип, шофьорът е бил починал, но са го реанимирали с надеждата да го върнат към живота", каза за Дарик директорът на Спешен център-Кюстендил д-р Албена Рапатинска. 

Училищният микробус "Мерцедес" е спрял в оградата на къща в село Слокощица, като по него няма значими материални щети. 

По информация на Дарик, шофьорът е проявил истинско геройство в последните секунди от живота си, като е дръпнал ръчната спирачка и е натиснал педала на спирачката и с двата си крака, за "да убие скоростта" на автобуса и да спаси децата. Той е пътувал след първата смяна на учениците от Кюстендил за Слокощица, като е влязъл в населеното място, от разклона при пътя за Ново село. 

По случая е започнато досъдебно производство в РУ-Кюстендил, назначени са експертизи, уведомен е дежурен прокурор, информират от полицията. 

С децата вече работи училищен психолог, научи Дарик.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар