В предизборната битка липсва сблъсъкът „ляво-дясно“

В предизборната битка липсва сблъсъкът „ляво-дясно“

Настоящата надпревара е най-вялата и неенергична кампания през последните 25 години, смята политологът доц. Александър Маринов

Липсва традиционният сблъсък „ляво-дясно” в настоящата предизборна кампания. БСП е в лоша предизборна кондиция, което няма как да не се отрази на резултатите от изборите. Това коментира в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ политологът доц. Александър Маринов. Той не изключи възможността на предстоящите местни избори БСП да е трета политическа сила. По думите на Александър Маринов, партията е пасивна и разделена в голяма част от партийните си организации. 

"На много места партийните организации са разделени, видно е напрежение между местните организации и централното ръководство – имаше много такива случаи в страната. Разбира се, искам да подчертая, че раздори и конфликти има и не само в БСП“, отбеляза Маринов.

Александър Маринов допълни, че това е най-вялата и неенергична кампания през последните 25 години. Според него друг неин белег е липсата на социологически проучвания. „По този начин не е ясно какво е съотношението на силите дори в най-големите общини”, коментира експертът. „Липсата на социологически проучвания създава впечатление, че партиите не се интересуват от нагласите на избирателите”, каза още Александър Маринов.

Оставете коментар