Николай Маринов: София трябва да опази паметниците си

Николай Маринов: София трябва да опази паметниците си

Искам ново лице за столицата, заяви кандидатът за кмет на БСП в район „Средец“

София трябва да опази културните си паметници. Това заяви кандиадтъ за кмет на район „Средец“ от БСП Николай Маринов на среща с избиратели.

Срещата със столичани с Маринов и кандидатите за общински съветници се състоя на знаменателно място – пред къщата на министър-председателя Иван Гешов на бул. "Патриарх Евтимий" № 7. Сградата е паметник на културата с категория местно значение и е пред разруха.

Николай Маринов запозна обществеността с проблема на паметниците на културата в район Средец и в София като цяло. Въпреки разпоредбите на Закона за културното наследство, Столична община не предприема нищо, за да изпълни закона и да опази сградите паметници на културата. Сградите вече е необратимо разрушени и са загубени за бъдещите поколения.

„Скъпи съграждани, това е лицето на нашата столица и на нашата родина България. Това е нашата култура на управление. Не желая нашите деца да не познават нищо от своето минало и да се срамуват от това лице на София. Искам ново лице на София. Поемам ангажимент пред вас, след като бъда избран за кмет да не допускам повече такива гледки“, заяви канидадатът за кмет Николай Маринов и обяви, че ще потърси отговорност на длъжностните лица в район Средец и Столична община, като сигнализира прокуратурата за нарушение на разпоредбите на ЗКН.

1 Response Found

  • Връзка на коментара
    Кико Петък, 02 Октомври 2015 10:52

    На тоя вече паркирането и озеленяването не са му най-големия проблем?! Мина на паметниците, следва популацията на гларусите в София...

Оставете коментар