Петък, 28 Февруари 2020

ndt banner2

Петък, 28 Февруари 2020

С нова кула борим контрабандата в морето

С нова кула борим контрабандата в морето

Така спасихме колите на варненци, хвали се премиерът Борисов

С новата кула за контрол на морския трафик във Варна вече спряхме контабандата на 100 тона гориво. Така спасихме част от колите на варненци, които щяха да бъдат заредени с некачествен бензин. Държавата ще бъде безкомпромисна по отношение на контрабандата на горива, тъй като по този начин губи милиони левове от данъци. Това зави премиерът Бойко Борисов по време на откриването на брегови център за управление на корабоплаването в квартал"Аспарухово".

Борисов разкри още, че 10 мобилни екипа извършват проверки за манипулирани горива във всички нефтобази и повечето бензиностанции в цялата страна. В момента се следи за това дали бензините не се разреждат с химически елементи, които повишават октана, но в същото време повреждат двигателя на автомобила.

Премиерът обяви, че засегнатите компании са активизирали адвокатите си, но допълни, че държавата ще бъде безкомпромисна и не се страхува от дела. Службите работят добре и вече данъчните постъпления са с над 2млрд. лв. над плануваните, добави премиерът. Той си пожела новата кула за контрол на трафика, която е наклонена по идея на архитектите, да издържи поне колкото кулата в Пиза.

Премиерът посети Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“ и присъства на откриването на нова учебна зала и представянето на тренажор, който симулира управлението на кораб при всякакъв вид природни климатични условия. Тренажорът е уникален за България и чрез него корабните механици и бъдещите капитани могат да попаднат във всяка реална обстановка, която предлага плавеното по море. Борисов бе заивтригуван и от уред, чрез който може да се наблюдава цялото българско крайбрежие.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner