Петък, 28 Февруари 2020

ndt banner2

Петък, 28 Февруари 2020

Пребита от полицай получава 25 000 лв от МВР

Пребита от полицай получава 25 000 лв от МВР

Добринка Божилова била задържана незаконно

Пребитата от униформен полицай в метростанция "Надежда" Добринка Божилова е била задържана незаконно, постанови Административният съд. Още на първа инстанция заповедта за арест е паднала като незаконосъобразна, съобщи адвокат Николай Хаджигенов, който защитава девойката, цитиран от struma.com.

Буквално обезобразената от бой Добринка скандализира обществото, след като във Фейсбук пусна свои снимки след случилото се на 18 януари. Тя разказва, че жестоките й рани са ударите от униформен, който я смазва в стаята за охрана в метростанция "Надежда". Там влязла заедно със свой приятел по собствена воля, тъй като ченгето им поискало документи, а те нямали. Впоследствие Добринка бе привлечена като обвиняема, тъй като по думите на пазителя на реда тя го е нарекла "боклук" и го напсувала.

"Можете само да предполагате, но нямате представа реално колко от полицаите са неграмотни. Те не могат да напишат читава заповед за арест дори когато заварят човек с нож над трупа на убит. Още повече пък, когато трябва да пишат заповеди "на коляно", в случаите, когато трябва да оправдаят полицейско насилие. Затова 99% от тези заповеди падат в съда", коментира пред "България Днес" адвокат Хаджигенов.

"Иначе полицаят отрича да е докосвал Добринка, въпреки че на камерите от метрото, ясно се вижда, че тя влиза жива и здрава в стаята за задържане, а после цялата е насинена. Той твърди, че не я е удрял, както и полицаите, които пребиха Радослав Божинов", продължава юристът.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner