Неделя, 23 Февруари 2020

ndt banner2

Неделя, 23 Февруари 2020

Участниците в гонки се страхуват от камерите

Участниците в гонки се страхуват от камерите

„Ломско шосе“ става състезателна писта, алармират граждани

"Полицията не е безсилна по отношение на противодействието на организираните гонки с автомобили и мотори. Там, където има информация, че се осъществяват такъв вид скоростни състезания, трябва да бъдат поставени камери. Участниците в тези гонки се страхуват от камерите и те разреждат събитията си". Това каза в ефира на БНР Любка Маринова, която е член на Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

Според нея превенцията на пътната полиция трябва да осъществи с поставянето на голям брой камери. "С камери в целия свят се контролира движението. Наказанията са част от превенцията. Първо трябва да се плати глобата, а след това да може да се обжалва. Незабавно трябва да се засилят мерките", категорична е Маринова.

Кметът на Владая Васко Стоянов е безсилен в битката за гражданското спокойствие и прекратяване на гонките с автомобили и мотори. "Имаме 7-8 площада, 40 км улична мрежа, а гонките стават навсякъде. След 22,30 часа е ужас. Хората ми звънят и се оплакват, особено заради двата големи площада в центъра. Има хора, участващи в гонки, и наши, има и от Перник, и от съседни села. Минава, върти, направи 4-5 оборота и изчезва в нищото", коментира той

Бул. „Ломско шосе“ също се превръща в състезателна писта, особено през летните месеци, обясниха гражданите: Гонки се случват почти всяка вечер след 23-23,30 часа. Чуват се газ, спирачки и свистене на гуми. Долавя се шум както от единични състезатели, така и от коли, които очевидно се гонят една-друга.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner