Петък, 28 Февруари 2020

ndt banner2

Петък, 28 Февруари 2020

БАБХ отстрани инспектори за подкуп от козе сирене, кашкавал и 1000 лв.

БАБХ отстрани инспектори за подкуп от козе сирене, кашкавал и 1000 лв.

Единият рекетьор е син на кмета на село Искра, освободен под гаранция от 3000 лв.

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е отстранила от работа двамата инспектори поискали подкуп от две торби с козе сирене, кашкавал, кисело мляко и 1000 лева в брой. Толкова била мизата, за да си затворят очите и да не съставят акт на собственици на мандра край Първомай.

До задържането на държавните служители се стигнало, след като изнудваните от тях фермери се оплакали в полицията. Криминалистите устроили капан на инспекторите - рекетьори, използвали и СРС- та при задържането им.

Единият от инспекторите е синът на кмета на село Искра. Той е началник на отдел в Българската агенция по безопасност на храните. В четвъртък вечерта прокуратурата го е освободила срещу парична гаранция от 3000 лв. Другият задържан е негов подчинен. Очаква се днес прокуратурата да реши дали да удължи ареста му или да го освободи срещу парична гаранция. Срещу двамата държавни служители прокуратурата е повдигнала обвинение за подкуп и за изнудване.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Не става въпрос за парите. Искаха да променят начина ни на живот, защото искаха да приемем някаква форма на робство, защото това нямаше да бъде еднократно и последно. Направиха го нагло и открито, по много обиден начин". Това разказа пред БНР Мария Иванова - животновъд от ферма в село Искра, която подаде сигнал срещу рекетьорите.
 
Тя уточни, че ѝ е било казано, че поисканите 1000 лева и две торби със сирене и кашкавал ще решат проблемите ѝ засега.

По думите й рекетьорите са се възползвали от допусната административна грешка в документацията на нейната ферма: "Това е техният метод, начин на изкарване на пари, който приложиха". 

"Много трудно се взема такова решение - да подадеш сигнал за изнудване", сподели Мария Иванова и коментира, че сигурно така е направила услуга на други свои колеги, за да не бъдат изнудвани и те. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner