Четвъртък, 05 Декември 2019

ndt banner2

Четвъртък, 05 Декември 2019
Разследват умишлено убийство след трагедията в Приморско

Разследват умишлено убийство след трагедията в Приморско

Бургаската окръжна прокуратура образува разследване на умишлено убийство след трагедията в аквапарка в Приморско, при която загина 18-годишният Станислав Гонев от старозагорското село Кирилово. 

Това съобщи заместник-председателят на Апелативната прокуратура в Бургас Йовита Григорова, предаде Дарик.

По случая, уточни тя, са назначение две експертизи – комплексна - техническа, която да установи изправността на водния атракцион, и медицинска, с която да бъдат изяснени точните причини за смъртта на момчето. 

„Извършени са два огледа на мястото. Все още разследването е в много ранна фаза. След изготвянето на експертизите и ако бъдат събрани достатъчно доказателства, ще бъдат повдигнати обвинения на конкретни лица“, уточни Григорова.

По-рано днес родителите на загиналия Станислав обявиха, че вероятно служителят в аквапарка, който е пускал децата по пързалката, не е преценил достатъчно добре дистанцията. Именно това е причината, според тях, синът им да получи фатални увреждания при сблъсъка си с другото момче.

"Предмет на разследването ще бъде както законосъобразното функциониране на водното съоръжение, така и дали са налице данни за осъществени престъпления от общ характер от длъжностни лица, разрешили функционирането му и спрямо такива, работещи в същото", посочиха от пресслужбата на апелативната прокуратура в Бургас.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар