Сряда, 26 Февруари 2020

ndt banner2

Сряда, 26 Февруари 2020

Мними полицай и лекар измъкнаха 30 000 евро от русенка

Мними полицай и лекар измъкнаха 30 000 евро от русенка

Мними полицай и лекар измъкнали 30 000 евро от 71-годишна русенка, съобщиха от полицията в Русе.

По думите на потърпевшата, на стационарния телефон в дома си била потърсена от мъж, който се представил като служител на “Криминална полиция”. „Информирал“ я, че телефонния и номер е бил записан в тефтерче, намерено при обиск и най-вероятно ще бъде направен опит да бъде измамена. “Криминалистът” й наредил да изключи мобилния си телефон и да не казва на никого с кого е говорила, след което допълнил, че тя трябва да помогне на полицията за залавянето на група “телефонни измамници”. За целта й продиктувал телефон, на който тя да се свърже с него, след като бъде потърсена от “измамниците”.

Минути по-късно, отново на стационарния телефон, била потърсена от жена, която се представила за нейната дъщеря. Обяснила и, че е в болница и поискала да говори с лекуващия лекар. “Лекуващият лекар” поискал 50 000.00 лева и я заплашил, че ако не ги плати ще отидат в дома й и ще я насекат на парчета.

Възрастната жена се обадила на “служителя” от „Криминална полиция“  и му разказала за разговора. Казала му, че в дома си съхранява около 30 000.00 евро. „Полицаят“ й наредил да ги сложи в хладилника, но няколко минути по-късно й казал да хвърли парите през предната тераса на жилището си, след което веднага да се върне на телефона. Жената изпълнила указанията и хвърлила парите, които били поставени в пластмасова розова чанта. Държала слушалката на телефона, като “служителят от криминална полиция” на интервали през 10-15 минути я уведомявал, че задържат по едно от лицата от групата. Разговорът им приключил окончателно около 22,10 часа.

На следващия ден сутринта тя осъзнала, че е била измамена

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 210, ал.1, т.1 вр. чл. 209, ал.1 от НК.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner