Петък, 28 Февруари 2020

ndt banner2

Петък, 28 Февруари 2020

Банковите обирджии наблюдавали небрежната касиерка един месец

Банковите обирджии наблюдавали небрежната касиерка един месец

Банковите обирджии, които задигнаха 175 000 лева от клон в хранителен магазин в столичния жк "Люлин", са наблюдавали касиерката около месец преди удара.

Задържаните често посещавали мястото, където жената работела сама, и на единия му направило впечатление, че е небрежна - когато излизала, заключвала само входната врата, но не и трезора с парите. Това дори се виждало отвън. Тези подробности обявиха днес на брифинг градският прокурор София Русинова и шефът на СДВР Георги Хаджиев. 

Тя потвърди появилата се по-рано информация, че вече има втори задържан по случая, след като още вчера беше задържан един от извършителите, в когото бяха открити 60 000 лева от задигнатата сума. Установето е, че в обира са участвали още двама души, които все още се издирват.

Заловените са извършителят и неговият помагач. Първият, който всъщност наблюдавал касиерката, бил хванат само час след престъпния удар, а вчера в дома си в квартал "Банишора" бил арестуван и мъжът, който изработил ключ, с който е проникнато в офиса. Последното му посещение било седмица преди обира, когато огледал вратите. Ключарят е обвинен в помагачество.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Другите двама, които още не са открити, са известни на полицията.

Установено е още, че близка на единия от крадците е била използвана като "отцепка" -  наблюдавала дали някой няма да се приближи към офиса, като трябвало да даде сигнал, ако това се случи.

Разследващите посочиха любопитен факт - в помещението имало и други суми пари, които все още не са уточнени, но апашите се насочили само към чувалчето в трезора. 

Често сменяли коли, а тази, с която избягали след обира, запалили. Полцейският шеф потвърди, че открит опожарен автомобилът "Тойота", с който тримата крадци се предвижвали. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner