Оставиха в ареста двамата, обвинени за голямата пратка кокаин в "Слатина"

Оставиха в ареста двамата, обвинени за голямата пратка кокаин в "Слатина"

Апелативният специализиран наказателен съд потвърди определението на първата съдебна инстанция, с която двамата собстваници на фирми, получатели на плодове в кашони с импергиран в тях кокаин от Колумбия, бяха задържани под стража

Това съобщиха от прокуратурата.

В открито съдебно заседание съдът прие представените от Специализираната прокуратура 4 тома с нови доказателства. Сред тях е и съдебно-икономическа експертиза, според заключенията на която чистият кокаин в кашоните, с които в страната официално са били внесени плодове, е на стойност между 55 и 70 милиона лева на черния пазар. Посочената стойност е прогнозна стойност, доколкото прецизното ѝ устновяване изисква повече време.

По същото досъдебно производство Специализираната прокуратура предяви обвинение и на още едно лице за съучастие и като помагач на един от вносители на „кокаиновите“ кашони.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Третият обвиняем по делото умишлено улеснил извършването трафикирането на кокаина в страната не само със съвети и разяснения, но и като финансирал вноса на стоката. Той е криминално проявен и осъждан за измама. С определение на Специализирания наказателен съд от 7 февруари 2020 г. му е определена мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Пратката бе заловена на 31 януари вечерта приа акция, ръководена лично от главния прокурор Иван Гешев и главния секретар на МВР Ивайло Иванов. По време на акцията обвинител №1 съобщи, че издирваният хазартен бос Васил Божков е задържан в Обединените арабски емирства.

Наркотикът беше открит импрегниран в кашони с цитрусови плодове.

По-късно стана ясно, че кокаинът е близо 500 килограма, разпределен в близо 6700 кашона.

Според главния секретар на МВР кокаинът е с изключително високо качество, а каналите, по които е бил вкаран в страната са стари и познати за службите.

Оставете коментар