Арестуваха бившия шеф на РИОСВ в Пловдив Ивайло Йотков и още три жени от Басейнова дирекция

Арестуваха бившия шеф на РИОСВ в Пловдив Ивайло Йотков и още три жени от Басейнова дирекция

Тази сутрин екоминистърът Емил Димитров – Ревизоро, за пореден път защити Цветелина Кънева и заяви, че дори тя да има нарушения, те не са такива, че да я държат зад решетките

Преди минути бе изведен още един служител от сградата на Басейнова дирекция – Източнобеломорски район в Пловдив от силите на реда. Това е  бившият шеф на РИОСВ Ивайло Йотков, който понастоящем работи в дирекцията. Мъжът бе качен в бус на полицията, по подобие на директорката Цветелина Кънева, която бе арестувана в понеделник.

Още три жени също бяха изведени от дирекцията, съобщава Под тепето. нюз.

Снощи Цветелина Кънева е била освободена под гаранция от 5000 лева. В същото време обаче Окръжна прокуратура е внесла в съда искане за отстраняване от длъжност на Кънева, съобщава Марица.бг.

Очаква се в 14.00 часа днес в Окръжния съд в Пловдив да бъде разгледано искането на прокуратурата за отстраняването й от длъжност. Срещу нея е повдигнато обвинение за безстопанственост, което е довело до щети за над 46 000 лева.

Тази сутрин екоминистърът Емил Димитров – Ревизоро, за пореден път защити Цветелина Кънева и заяви, че дори тя да има нарушения, те не са такива, че да я държат зад решетките.

Припомняме, че по-рано днес започна операция по противодействие на корупцията в Басейнова дирекция-Пловдив. Акцията се провежда под ръководството на главния прокурор Иван Гешев. В операцията участва и Антикорупционната комисия.

Преди няколко дни бе извършена спецакция на прокуратурата в Басейнова дирекция-Пловдив, при която бе арестувана директорката Цветелина Кънева. Тя е задържана за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Срещу Цветелина Кънева е повдигнато обвинение за това, че през периода 17.12.2018 г. до 24.02.2020 г. в гр. Пловдив, като директор на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ – Пловдив в качеството й на длъжностно лице, на което е възложено да изпълнява със заплата постоянно ръководна работа и работа, свързана с пазене и управление на чуждо имущество в юридическо лице в сферата на държавната власт, не е положила достатъчно грижи за ръководенето, управлението и стопанисването на повереното й имущество и за възложената й работа и от това са последвали значителни щети на стопанството, представляващи неплатената цена на 205 171,2 куб. метра добита вода от водовземно съоръжение и 34 122 куб. метра отведени и пречистени води на обща стойност 46 735,76 лева – престъпление по чл. 219, ал. 1 вр. чл. 93, ал. 1, б. Б НК, твърдят от прокуратурата. 

Оставете коментар