Сряда, 19 Юни 2019
Сряда, 19 Юни 2019
Британска фирма пуска нов чили сос

Британска фирма пуска нов чили сос

Сосът въздейства като ухапване от тарантула

За мазохистично пристрастените към лютото британска фирма пуска нов чили сос, който въздейства като ухапване от тарантула, пише вестник "Метро".,

разработена, че да имитира ухапването на отровната тарантула от вида Psalmopoeus cambridgei, съобщават от БТА. Симптомите се изразяват в мускулни спазми и изгаряща болка. Новият продукт се пуска в продажба от английска изследователска фирма със седалище в графство Кент. Тя използвала синтетично получена отрова, наподобяваща тази на паяка. "Вложили сме парещ компонент в соса, еднакъв по сила с този на отровата на паяка", заявява директорът на фирмата-производител Стивън Трим.

Новата подправка се продава за 6,50 британски лири.

Свързани статии (по етикет)

  • Как да реагираме при ухапване от змия

    В сезона на отпуските при разходка сред природата е много вероятно да срещнете змии.

  • Меган Маркъл е новият моден редактор на "Vogue"

    Херцогинята на Съсекс Меган Маркъл е приела предложението на редактора на британското издание "Vogue" да му помогне с композицията на модните страници в най-важното - септемврийското издание.

  • Какво да правим при ухапване от кърлеж

    Високи, неокосени треви, влажно и топло време – любимият сезон на кърлежите (и не само). Ухапването от кърлеж само по себе си не е страшно, а случаите, в които се предават заболявания от тях, са по-скоро редки, но за сметка на това се лекуват сериозно и продължително.

Оставете коментар