Ники Кънчев се завръща като водещ в “Стани богат”

Ники Кънчев се завръща като водещ в “Стани богат”

Предаването може би ще се завърне в Нова ТВ

Новите собственици на Нова ТВ, братя Домусчиеви, са упълномощили програмния директор на канала да преговаря за възобновяването на емблематичната игра в ефира с държателя на лиценза "Ендемол". Това означава, че като лице на шоуто публиката пак ще гледа дългогодишния ѝ водещ Ники Кънчев.

Тъй като екипът нямал готовност да стартира от новия телевизионен сезон наесен, "Стани богат" с водещ Ники Кънчев, щяло да тръгне от декември или евентуално чак през март догодина, пише "Уикенд“.

Междувременно стана ясно, че година и половина след старта на "Стани богат" по БНТ, забавната игра за многознайковци вероятно ще прекрати излъчването си. Въпреки високия си рейтинг, предаването с водещ актьорът Михаил Билалов излизало твърде скъпо на държавната телевизия. Заснемането на един епизод струвало 22 000 лв. На месец БНТ плащала за телевизионната игра 484 000 лв. – сума, колкото стрували всички публицистични предавания и новини на медията.

Всеки месец близо половин милион лева отивали в сметката на компанията "Олд Скул" на Нико Тупарев, която държи правата му. Новият шеф на БНТ Емил Кошлуков най-вероятно ще спре играта поради липса на финанси. Ако отиде в Нова ТВ, предаването ще се излъчва не повече от 2 или 3 пъти седмично, което ще свие разходите значително.

В последното за сезона издание на "Стани богат" преди няколко дни водещият Михаил Билалов се сбогува със зрителите и обеща да се видят отново наесен. Според запознати, БНТ е записала около 60 епизода в аванс, които щели да се излъчат през септември, октомври и ноември. След това играта спирала.

Публиката хареса и Билалов, а рейтингът на "Стани богат" надмина дори новините по Нова ТВ, които се излъчват в същия часови пояс.

Оставете коментар