Красимир Инински: Оценки ще се правят след Рио

Красимир Инински: Оценки ще се правят след Рио

"Странджа" беше по-силен турнир от Европейското първенство, коментира пред Nbox президентът на федерацията по бокс

Доволен съм от представянето на отбора на "Странджа", заяви президентът на БФБокс Красимир Инински. Българските бойци спечелиха 3 златни, 4 сребърни и 3 бронзови медала на турнира. Злато в надпреварата, в която взеха участие близо 300 боксьора, завоюваха Даниел Асенов, Станимира Петрова и Петър Белберов.

"На този етап от подготовката съм доволен от видяното. Нивото на турнира беше много високо. Цяла Азия беше тук и по-голяма част от Латинска Америка. По мое мнение Странджата беше по-силен турнир от Европейското първенство в Самоков през миналата година", коментира пред Nbox Краси Инински.

Като цяло е рано да се дават оценки за работата на треньора Хоел Еухенио Солер Арате, допълни шефът на федерацията

"По успехите през годината ще се види как се справя. От вторник отборът отново отива на лагер. Предстои турнир в Испания, а после и първата Олимпийска квалификация в Турция", допълни Инински.

Президентът на федерацията коментира и скандала с биячите от Околовръстното, които бяха изкарани боксьори, кикбоксьори и специалисти по други видове бойни спортове.

"Тези хора са никому неизвестни. У нас всеки циганин уж е футболист, всеки циганин боксьор. Агресията трябва да изкарва в залата, независимо за какъв вид спорт става дума. Трябва да сме толерантни на пътя и един към друг най-вече. Въпрос на възпитание е. В момента боксът е актуален и явно всеки иска да е герой, но това не е правилния начин", каза още Красимир Инински.

Оставете коментар