Краси Инински: Вървим по правилен път

Краси Инински: Вървим по правилен път

Изненадан съм от бронза на Тервел Пулев в Албания, каза пред Nbox президентът на федерацията по бокс

Няма как да не съм доволен от представянето на състезателите на турнирите в Испания и Албания, коментира президентът на БФБокс Красимир Инински. На Иберийския полуостров нашите спечелиха четири златни, два сребърни и два бронзови медала, като с титли си тръгнаха Елиан Димитров (кат. до 60 кг), Петър Белберов (кат. +91 кг), Светлана Станева (кат. до 60 кг) и Стойка Петрова (кат. до 51 кг), която на финала победи друга българка - Световната шампионка Станимира Петрова.

"Тези турнири по принцип не са от голямо значение. На тях би трябвало да се види кой къде се намира в подготовката си и какво има да подобри в играта си. Но от това което виждам, няма как да не съм доволен. Все пак Елиан и Петър на финала бият руснаци", коментира пред Nbox Инински.

Европейският шампион Даниел Асенов пътува с отбора за Испания, но не участва в състезанието.

"Дани е провел няколко спаринга. Треньорите са решили да не го пренатоварват, за да е готов за олимпийските квалификации", обясни Инински.

На по-слабия турнир в Албания пък нашите взеха златен, два сребърни и бронзов медал. Шампион в кат. до 52 кг стана Александър Александров. Бронзовият медалист от Олимпиадата в Лондон през 2012 г. Тервел Пулев пък остана трети в категорията си.

"Изненадан съм, че Тервел остана с бронзов медал. Факт, че този турнир е по-скоро за обиграване, а и съдийството на по-малките турнири понякога не е толкова обективно. Но въпреки това третото място на Тервел ме изненада", каза още Иниински.

На 20 май бойците от националния отбор заминават на лагер в Англия.

Оставете коментар