Багата загуби от Дерик Люис във втория двубой от главната карта на бойната галавечер UFC 244

Багата загуби от Дерик Люис във втория двубой от главната карта на бойната галавечер UFC 244

Иванов бе по-активният в срещата и на няколко пъти опита да приключи мача с различни техники за събмишън, но съдиите отсъдиха победа за американеца

Звездата ни в UFC Благой Иванов - Багата загуби от Дерик Люис - Черния звяр във втория двубой от главната карта на бойната галавечер UFC 244.

Пред погледа на американския президент Доналд Тръмп в легендарната зала "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк, САЩ американецът спечели битката с 2-1 съдийски решения (30-27, 28-29, 29-28).

Българинът регистрира над 20 удара повече от противника си - 59 на 37 и извърши три тейкдауна срещу един-единствен на Люис. Иванов бе по-активният в срещата и на няколко пъти опита да приключи мача с различни техники за събмишън, но съдиите отсъдиха победа за американеца.

"Чувствам се ограбен, но това е животът. Трябваше да го откажа, не се получи. Имаше голяма подкрепа и от публиката. Явно не съм направил достатъчно. На два пъти можеше да се предаде, но не го направи и го изпуснах. Вторият рунд го бях хванал много хубаво. Чух, че остават 10 секунди и мислех, че ще го приключа, но не стигнаха.

Това е положението. Не мисля, че последните секунди в третия рунд повлияха, защото всички рундове са за него според съдиите. И да не ги беше нанесъл тези удари, рундовете са негови.

Аз просто трябваше да го откажа, няма как иначе да го победя. Президентът на САЩ също беше там, вероятно и това повлия", коментира Багата след срещата.

Снимка: НоваТВ

Оставете коментар