Събота, 25 Януари 2020

ndt banner2

Събота, 25 Януари 2020
Нов вид телефонна измама: мними ветеринари "спасят" от проверки за чума

Нов вид телефонна измама: мними ветеринари "спасят" от проверки за чума

От Асоциацията на говедовъдите в България съветват фермерите, ако получат подобно телефонно обаждане, веднага да известят практикуващия ветеринар и да не допускат във фермата си  външни лица

За нов вид телефонна измама предупреждават от Асоциацията на говедовъдите в България. Фалшиви ветеринари звънят на животновъди, за да ги изнудват, под заплаха, че в стадото им има чума. Това разказа за БНР Михаил Михайлов от асоциацията:

"Един наш фермер приема телефонно обаждане, в което му се казва, че се обаждат от Държавен фонд "Земеделие", че стадото му е заразено с чума по дребните преживни животни, наложително е веднага държавните ветеринарни служби да вземат кръвни проби и това трябва да стане след няколко часа.  След което, този глас му загатва, че този проблем може да се уреди по някакъв начин, но все пак трябва да се внесе някаква  сума".

От браншовата асоциация съветват фермерите, ако получат подобно телефонно обаждане, веднага да известят практикуващия ветеринар и да не допускат във фермата си  външни лица.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner