Четвъртък, 05 Декември 2019

ndt banner2

Четвъртък, 05 Декември 2019
Засилени проверки за скоростта на пътя

Засилени проверки за скоростта на пътя

В разгара на туристическия сезон акция „Скорост“ по пътищата на страната. Събитието е част от европейска инициатива за контрол на скоростните режими, посочва NOVA.

Тя започна в понеделник и ще продължи до края на седмицата.
 
От полицията казват, че около 30% от катастрофите стават именно заради висока скорост. Такива операции се провеждат през няколко месеца, като обикновено регистрираните нарушения са хиляди.
 
През първите шест месеца на този година катастрофите в страната са почти 3000. Загиналите над 250, а ранените повече от 3600.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Санкциите за превишената скорост могат да стигнат до стотици левове и отнемане на шофьорска книжка за срок от три месеца.
 
„Фокусът на операцията е насочен към установяване на нарушения, свързани с превишаването на скоростта. Такава операция беше проведена в началото на април. По време на първата такава бяха установени около 37 000 нарушители”, обясни главен инспектор Илия Георгиев от „Пътна полиция“.
 
Предишната седмица институциите във Варна се събраха, за да обсъдят мерки за намаляване на катастрофите в района. Търсят се мерки за намаляване на тежки инциденти. Като основна причина за тях беше посочена именно несъобразената скорост. А според цифрите загиналите при пътнотранспортни произшествия във Варненския район за първото шестмесечие са със 75% повече спрямо същия период на миналата година. Пострадалите пък са двойно повече.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар