Петък, 21 Февруари 2020

ndt banner2

Петък, 21 Февруари 2020

Жителите на столичния квартал „Младост" протестират заради откриването на Център по наркомании

Жителите на столичния квартал „Младост" протестират заради откриването на Център по наркомании

Клиниката се мести от старото си място на ул. „Пиротска”

Жителите на столичния квартал „Младост" излязоха на протест заради откриването на Център по наркомании, който ще бъде в района им.

Клиниката се мести от старото си място на ул. „Пиротска”. Пред камерата на БТВ гражданите обясниха, че изпитват огромни притеснения за своите деца, тъй като центърът за наркозависими е на метри от техните входове и градинки. Освен това в близост има детски градини и училища. Родителите подчертаха, че са забранили на своите деца да минават близо до клиниката. Освен това местните споделиха, че са ставали свидетели на разбити автомобили и мазета.

Въпреки това жителите са напълно наясно и разбират необходимостта наркозависимите да се лекуват, но смятат, че Столична община е взела решението да построи центъра в „Младост” без съгласието и консултацията на живущите в близост. Според тях има по-удобни места в София, където могат да бъдат настанени пациентите.

Директорът на държавната болница за лечение на наркомании и алкохолизъм д-р Владимир Николов обясни, че се чувства омерзен от случващото се, тъй като според него липсва състрадание и солидарност към борещите се със зависимости.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner