Сряда, 22 Януари 2020

ndt banner2

Сряда, 22 Януари 2020
Два протеста ще блокират движението в София тази вечер

Два протеста ще блокират движението в София тази вечер

Майките на деца с увреждания излизат на автошествие срещу избора на лидера на НФСБ Валери Симеонов за зам.-председател на Народното събрание

Два протеста ще блокират движението в София тази вечер. Шествието под надслов „Докато има насилие, борбата продължава" тръгва от пл. „Независимост" в София в 18:30 ч., където се очакват изказвания на участниците. После ще се отправи към Орлов мост. То е по повод Международния ден на ООН за елиминиране на насилието срещу жените.

Целта му е да постави на преден план липсата на институционална рамка, в която насилието, основано на пола, да бъде третирано като отделна категория, изискваща специфични контрамерки, посочват организаторите.

Проверка на bTV показва, че сигналите за домашно насилие у нас се увеличават. По данни на правосъдното министерство всяко трето убийство на жена е извършено от партьора й. През последната година над 2000 жени са потърсили помощ заради домашно насилие.

Другият протест е на майките на деца с увреждания, които излизат на автошествие. То е срещу избора на лидера на НФСБ Валери Симеонов за зам.-председател на Народното събрание. Автошествието ще премине през „Орлов мост", а автомобилите ще обикалят и кръговото кръстовище при 4-ти километър.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner