Сряда, 29 Януари 2020

ndt banner2

Сряда, 29 Януари 2020
Възрастните хора в Русе искат преизчисляване на пенсиите

Възрастните хора в Русе искат преизчисляване на пенсиите

Преизчисляване на пенсиите, искат в декларация възрастните хора в Русе. Те настояват и месечна добавка към минималната пенсия до достигане на размера на официалната линия на бедност

Документът е изпратен до председателя на Народното събрание, всички парламентарни групи, премиера Бойко Борисов и министрите на финансите и на труда и социалната политика.

Правото на достойни старини е гарантирано в редица международни документи, са записали в декларацията от Инициативния комитет "Да чуем гласа на възрастните хора".

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Според тях, с преизичсляването на пенсиите ще се постигне равнопоставеност между работещите при едни и същи условия, но пенсионирани през различни години. Румяна Радкова от Инициативния комитет смята, че липсата на средства не може да бъде оправдание, за да не се изпълнят исканията на пенсионерите.

Те настояват при обсъждането на бюджета да се заделят необходимите средства за преизчисляване на пенсиите и за създаването на социален фонд. Категорични са, че докрай ще търсят правата си, включително и по съдебен път. 

Източник: БГНЕС

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner