ВиК-Благоевград предупреждава своите абонати за мними инкасатори

ВиК-Благоевград предупреждава своите абонати за мними инкасатори

Един от последните сигнали е от село Бело поле. Мнимите инкасатори стават все по-креативни, оставяйки бележки на хората за дължимите им суми

ВиК-Благоевград предупреждава своите абонати за мними инкасатори, които обикалят домовете на жителите на града и околните села, предаде БНТ.

Измамниците имат за цел да влизат в имотите на гражданите, за да огледат за ценности и по-късно да се върнат, за да ги оберат. Има такива, които дори предлагат да събират пари на място. 

Един от последните сигнали е от село Бело поле. Мнимите инкасатори стават все по-креативни, оставяйки бележки на хората за дължимите им суми.

"През последните няколко седмици получихме сигнали, че има такива хора, които се представят за служители на ВиК и събират неправомерно такси. Апелираме към нашите потребители да бъдат внимателни. Нашите инкасатори и служители носят отличителни знаци - имат табели, баджове, на които са изписани имената, съответно и дрехите са с изписано "ВиК Благоевград", каза Росица Димитрова, директор на ВиК.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Все още няма информация за измамени, за това се прави превантивна кампания за потребителите.

От дружеството подсещат, че на сайта им има график на посещенията, както и имената на служителите, които посещават домовете ни. Има и денонощна телефонна линия за гражданите.

Иван Стойчев, кмет на с. Бело поле, разказа: "Преди около седмица, около 17:30 часа, жена, прибирайки се вкъщи, вижда лепенка на вратата. На лепенката има телефонен номер, три имена на мъж и указания, че трябва да се обади, за да заплати задълженията си. Тя беше много притеснена, обади ми се. Аз й казах - дай ми на мен имената и телефонния номер.Обадих се, някаква жена вдигна, каза, че има задължения лицето."

Според него целта е да се обади потърпевшия. Кметът подозира, че телефонът, на който се звъни, е импулсен. Той е предупредил всички жители на селото да се обаждат на него при подобни случаи. Стойчев не е сигнализирал полицията.

Оставете коментар