240 некомпетентни мъже, жени и "други"!

240 некомпетентни мъже, жени и "други"!

ашите гласове са изпратили тези момци, моми и булки там, където май не им е мястото"

Професор, доктор по икономика в Университет за национално и световно стопанство Боян Дуранкев:

Днес (и не само днес) се чуха какви ли не романтични и утопични идеи за цените в парламента - не само по време на криза, но и при "нормална" пазарна икономика.

"Десницата" (уж) ГЕРБ&Co ни убеждаваха, че "Но не е правилно да се формират цени и да се слага таван на цените." Имам питане към тези нашенски гении, дали минималната работна заплата, потребителската такса при лекарите, безплатното образование на дечицата, минималната пенсия и максималната пенсия, и т.н. не са "формирани цени" от държавата?

"Левицата" (уж) БСП&Co се изправиха срещу „необосновано високи цени“. И към тях питане, какво са „необосновано високи цени“ и по какво се различават от „обосновано високи цени“, а също от "правилни цени". Гарантирам че ще има номинации за Нобелова награда, ако БСП в срок до 5 години може да отговори на тази гатанка. Междувременно им предлагам да проумеят защо Маркс стига до извода за "производствен тип цени" при капиталистическа пазарна икономика, а не за "стойностен" или "себестойностен".

Ако тези интелигентни мъже, жени и други, желаят да бъдат допълнително образовани в тази сложна материя, предлагам безплатни консултации. Но за съжаление - вирусът ги е ударил яката! Вирусът на некомпетентността и при криза, и без криза.

Впрочем, нашите гласове са изпратили тези момци, моми и булки там, където май не им е мястото.

Източник: Pogled.info

Оставете коментар