Петък, 18 Януари 2019
Петък, 18 Януари 2019

Георги Манев готви невиждан купон за 50-тата си годишнина!

Георги Манев готви невиждан купон за 50-тата си годишнина!

Вижте как и защо половин Бургас очаква парти с ансамбъл „Българе“. Не искам подаръци и цветя, а помощ за създаване на филм за хан Тервел, казва юбилярът

На 14 януари, неделя, около обед центърът на Бургас ще заприлича на всенароден събор.

Причината е в 50-я рожден ден на Георги Манев.

Според "Флагман", Манев е един от най-популярните местни политици за всички времена на Бургас – общинският съветник и национален лидер на Партия Средна европейска класа Георги Манев, настоящ коалиционен партньор на „Обединени патриоти“ в парламента и МС.

Манев е роден на 14 януари преди 50 години в Бургас, поради което настоява да превърне юбилея в празник не за себе си, а за приятелите. Малко известен факт е, че някогашният брейкаджия, дисководещ, собственик на нощни клубове, народен изпълнител и продуцент на съвременна естрадна музика, строителен предприемач и политик, е и изключително талантлив художник.

За първи път във фоайето на интерхотел „България“ ще бъдат показани 50 от общо близо 300 платна абстрактна живопис. Те са оценени от компетентно жури като шедьоври на самобитния творец и ще бъдат подарени на 50 души от присъстващите, определени на случаен принцип – чрез безплатна томбола.

Основното обаче при това грандиозно честване с общо над 300 гости – без да се броят изпълнителите от програмата, е че има кауза – подаръци за юбиляра и цветя за красивата му половинка Петя ще бъдат забранени.

Флагман узна, че при входа ще бъде поставена урна за дарения, които ще са предназначени за създаването на историческия филм за Хан Тервел. Първите 30 хиляди лева вече са преведени в банковата сметка на творческия екип от самия рожденик.

„Имам всичко – здраве, хубава съпруга, която ме дари с умна и талантлива дъщеря, имам приятели и бизнес, не се нуждая от нищо повече във вид на дарове“, каза Манев пред "Флагман" и потвърди информацията за предстоящия невиждан по своите мащаби юбилей.

Репортер на "Флагман" засече негов разговор с председателя на Дружеството на бургаските художници Митко Иванов току-що. Спецът скоро трябва да се произнесе с решение на ръководството на творческата организация за приемането на Георги Манев като почетен член. Причината – не само заради дарованието му да рисува, но и заради известността му като меценат на бургаската култура и изкуство.

В национален план Георги Манев е известен като идеолог и основен спомоществовател на фолклорния фестивал в Жеравна, най-масовото събитие в летния културен календар на държавата.

Като политик се изявява от 2003 г. след исторически пробив на бизнеспартията му в ОбС. Оттогава неизменно е важен фактор в местното самоуправление. Приятел с лидерите на повечето партии – и управляващи и опозиция, заради което го наричат конформист №1. Стар приятел на Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Димитър Николов. В настоящия момент често влиза в ролята на медиатор между ГЕРБ и патриотите, когато „каруцата им започне шумно да скърца“.

Има собствено ловно поле и държи най-известната хижа в Странджа - „Божура“, която през зимния сезон от две десетилетия насам служи за огнище на най-важните ловци сред политиците. Неслучайно под покрива на „Божура“ са издигани и сваляни няколко министър-председатели и кметове на възлови  общини.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар