Вторник, 19 Ноември 2019
Вторник, 19 Ноември 2019
Гербаджии от Ботевград скочиха срещу местния лидер

Гербаджии от Ботевград скочиха срещу местния лидер

Писмо от общински съветници на ГЕРБ в Ботевград и членове на партията в града до заместник председателя на партията Цветан Цветанов е изпратено в София. Публикуваме го без редакторска намеса.

"До ръководството
на ПП ГЕРБ
на вниманието на
г-н Цветан Цветанов


Уважаеми г-н Цветанов,

в качеството Ви на заместник председател на ПП ГЕРБ и председател на предизборния щаб, Ви пишем това писмо голяма група от граждани членове и общински съветници от ГЕРБ представляващи структурите от цялата Софийска област. След последната ни вечерна среща в централата на партия ГЕРБ, която се състоя между Вас с г-н Паунов и повечето от нас, представлявайки структурите на партията в Софийска област, заявяваме, че сме крайно възмутени и провокирани от избора на една от номинациите за участие в листата на партия ГЕРБ на предстоящите парламентарни избори за народни представители и по-конкретно от номинацията на лицето Мартин Тинчев.

След като направихме анализ помежду си, сред част от членовете на структурите на партията в Софийска област се създаде огромно недоверие и отрицание към тази личност. Същото това момче Мартин незнайно защо и по такъв таен начин беше внедрен и поставен за общински координатор на Община Ботевград.

Най-възмутителното за това момче е, че след проверка на членове от структурите на партията и най-вече с помощта на членовете от структурата в Етрополе се събра информация, подкрепена с документи, че лицето Мартин Тинчев в периода когато партия ГЕРБ приключва първия си управленчески мандат и не успява да сформира следващ Мартин напуска официално редиците на партия ГЕРБ и се записва като учредител в новата сформирана партия по това време БАСТА, на бившия депутат Емил Димитров и бившия министър Мирослав Найденов, които бяха най-ожесточените критици и обвинители на партия ГЕРБ и най-вече на нейното ръководство което беше обвинявано в тежки престъпления дълго време. Събитието по учредяването на партия БАСТА беше излъчено в национален ефир, отпред в редицата на учредителите тогава беше Мартин Тинчев. Посоченото събитие е запазено на архив. След като посочената партия претърпя неуспех, Мартин я напуска и се връща обратно в нашите редици тайно и задкулисно, акт който е изключително недостоен и неморален. Този факт е добре известен на ръководството на партия ГЕРБ, но възмутително е защо то го допуска и го премълчава. Това е непочетно към всички членове на партията които дълго време се трудят със своя професионализъм за нейния успех. След анализите, които се направиха между структурите се направиха доста стряскащи коментари, най-вече от активистите на партия ГЕРБ от Община Ботевград. След като е бил внедрен без да може да създаде структура и организация Мартин като координатор претърпява и поредица позорни загуби за партия ГЕРБ. На местните избори това лице довежда партията до катастрофалното трето място, като самият той едва успява да влезне като общински съветник и то последен с преференция от трагичните 50 гласа.

Възмущение буди и фактът, споделян от местните активисти и общински съветници от различни групи, че е упражняван натиск за мистериозното му избиране като председател на общинския съвет. Мненията на активистите са, че дори и Цанко Цанов би бил в пъти по подходяща кандидатура за координатор на структурата. За краткото си време на този пост Мартин Тинчев успява да създаде куп проблеми и неприятности, като се конфронтира с общинските съветници и общинското ръководство. През цялото време е провалял работата на общинския съвет, дори е бил порицан публично, че редовно отсъства без причина и не е на работното си място. За краткия си престой във властта Мартин е успял да се възползва и облагодетелства, като в качеството си на този пост който заема,  е участвал при назначаването на негови близки и роднини, които са назначавани на високи позиции без нужния ценз с високо възнаграждение.

Огромен обществен скандал е бил породен и около опита на общинския съвет да го отстрани от заеманата длъжност поради несправяне със задълженията си.  Тогава той е оказал натиск на определени общински съветници, чрез застрашаване на работните им места с цел да внимават как гласуват или по точно в негов интерес, и по този пореден казус имаше силен медиен отзвук. Връх на скандалите е събитието в което лично той подмолно участва в отстраняването на местния полицейски шеф. Събитие което беше отразено в медийното пространство, като грандиозен скандал,  в което беше отразено, че е крайно недопустимо местен партиен функционер да се бърка в работата на полицията. Тогава дори е била организирана масивна подписка от общински съветници и граждани в подкрепа на полицейския шеф, но завършила неуспешно. Причина за махането на полицейския началник е, че се води разследване за стрелба и нападение върху общинския съветник Стоян Иванов който е бил положил подписа си в официалният документ за искане за отстраняване на Мартин Тинчев като председател на общинския съвет. Неговият подпис и глас е бил решаващ. За щастие инцидентът приключва без да има пострадал, но след случая съветникът напуска мистериозно поста. Информацията по случая е, че разследването на местното полицейско управление е стигнало до поръчителя на това деяние. Коментира се, че е бил Мартин и най-вероятно за това е последван натиск за отстраняването на полицейския шеф. На този пост той продължава да се заиграва с различни политически сили и постоянно е в конфликти със своята група.

 Изключително опасна е ситуацията на безводие,  в която изпаднаха жителите на община Ботевград, а именно източването на язовир Бебреш от построения частен ВЕЦ Бебреш. Общественото мнение е, че лицата свързани с дадения ВЕЦ са покровители на подобни хора внедрени във властта, както това се коментира и за лицето Мартин. Казусът по източения язовир още продължава.  Обществото е възмутено от случилото се. Започнати са проверки на различни нива, а скандала е огромен.

Известен факт е, че въпреки краткия си трудов стаж Мартин води охолен начин на живот. В момента в местната структура е създадено огромно напрежение между членовете. Основната причина е, че той демонстрира надмощие като твърди, че разполага с огромна подкрепа от партийното ръководство.

Длъжни сме да Ви уведомим, че нашето писмо ще бъде предоставено на медиите с предоставената информация за лицето Мартин. Изложените по-горе събития са подкрепени с факти и доказателства. Неправилно подредената партийна листа ще доведе до огромен наказателен вот от избирателя, който не трябва да бъде допуснат. Ние като част от партийните членове и съветници от структурите на Софийска област от партия ГЕРБ смятаме, че е недопустимо и възмутително подобен кандидат да заеме място в нашата отговорна партийна листа, която трябва да бъде съставена от достойни професионалисти.

Уважаемо ръководство длъжни сме да предприемем нужните действия за да има справедливост в предстоящата кампания. Искрено пожелаваме здраве и успех."

Оставете коментар