Четвъртък, 23 Януари 2020

ndt banner2

Четвъртък, 23 Януари 2020
Борисов към Заев: За 1 година постигнахме повече, отколкото преди нас за 20!

Борисов към Заев: За 1 година постигнахме повече, отколкото преди нас за 20!

Двамата премиери обсъдиха ползите за България и за Република Северна Македония от изпълнението на Договора за приятелство

За една година постигнатите резултати по въпросите от общата ни история надхвърлят многократно постигнатото за повече от 20 години. Това заяви премиерът Бойко Борисов след срещата с македонския си колега Зоран Заев в Скопие. Българският министър-председател обърна внимание на дейността на мултидисциплинарната експертна комисия, като отбеляза необходимостта от нова динамика в работата й, която може да доведе до бързи и категорични резултати. След срещата Борисов и Заев направиха съвместни изявления пред медиите.

Двамата премиери обсъдиха ползите за България и за Република Северна Македония от изпълнението на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество беше основаната тема на разговора, който премиерите Бойко Борисов и Зоран Заев проведоха в Скопие. Българският министър-председател изтъкна желанието да развиваме близки приятелски отношения, съответстващи на общата история и близост между гражданите на двете страни.

Според премиера Борисов, предстоящото съвместно председателство на Берлинския процес е също от изключително значение за развитието на добросъседските ни отношения. По време на последната Среща на върха от Берлинския процес, която се проведе през юли в Познан, беше обявено, че през 2020 г. България и Република Северна Македония ще имат съвместно председателство на този изключително важен за региона процес.

След разговора на четири очи между двамата премиери се проведе и среща в разширен състав между двете делегации.


Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner