Петък, 06 Декември 2019

ndt banner2

Петък, 06 Декември 2019
САЩ ще отнемат зелените карти на имигранти, получаващи социални помощи

САЩ ще отнемат зелените карти на имигранти, получаващи социални помощи

Правителството на САЩ обяви вчера, че предприема една от най-драстичните стъпки за ограничаване на законната имиграция, предаде АП. 

Ако се прецени, че мигрантите могат да станат "товар за обществото", ще им бъде отказван достъп до американска територия, а ако вече се намират в САЩ, ще им бъде отказвана "зелена карта". Ако те вече имат "зелена карта", няма да могат да получават американско гражданство, съобщава АФП.

Ще бъдат отнемани зелените карти на много имигранти, които използват федералната и щатска програма за подпомагане на хората с ниски доходи в сферата на здравеопазването ("Медикейд"), купони за храна, ваучери за жилище и други форми на социални помощи.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Федералният закон и сега задължава лицата, искащи да получат постоянно жителство или легален статут, да докажат, че няма да бъдат в тежест за САЩ или "обществено бреме", както е използваният от правителството термин. Но новите правила могат да включат по-широк набор от програми, които могат да дисквалифицират имигрантите, съобщава БТА.

Тези мерки са насочени към милиони предимно испаноезични работници, обикновено на нископлатени работни места.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар